GENEL - 08 Kasım 2017 Çarşamba 18:31

Artvin yılın ’engelsiz şehri’ kategorisinde tescillendi

A
A
A
Artvin yılın ’engelsiz şehri’ kategorisinde tescillendi

Yaşayan Şehirler Platformu tarafından “Şehir Ödülleri Türkiye 2017” kapsamında Artvin Valiliğine verilen “Engelsiz Şehir“ ve “En Yaratıcı Etkinlik“ ödüllerinin tescil belgeleri Artvin Valisi Ömer Doğanay’a verildi.

Yaşayan Şehirler Platformu tarafından “Şehir Ödülleri Türkiye 2017” kapsamında Artvin Valiliğine verilen “Engelsiz Şehir“ ve “En Yaratıcı Etkinlik“ ödüllerinin tescil belgeleri Artvin Valisi Ömer Doğanay’a verildi.


Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın, Artvin Valisi Ömer Doğanay’ı makamında ziyaret ederek, tescillenen ödülleri takdim etti. Vali Doğanay, alınan iki tescil belgesinin Artvin’de görünürlüğünün önemli ölçüde artırdığını ve bundan sonraki kentsel planlama ve sosyal içerikli projelerde çalışmalara yön vereceğini belirtti. Yapılan bu çalışmaların diğer illeri de örnek olmasını temenni eden Doğanay, Valilik Proje Ofisi çalışanlarını tebrik ederek, bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.


Yaşayan Şehirler Platformu Başkanı Alper Akın ise, ilk önce değerlerin korunmasını öğrenmeleri gerektiğini belirterek, "Biz değerlerimizi koruyamadığımız sürece onların üzerine hiçbir mimari yapı kuramayız. İlk önce değerlerimizi korumasını öğrenmeliyiz. Daha sonra koruduğumuz değerleri yöre halkına kazandırıp sürdürülebilir bir yaşam oluşturmalıyız. Bu projedeki amacımız yarıştırmak değil örnek göstermekti. Yaşayan Şehirler Platformu, şehirlerin kentsel kalkınma hedeflerini kazandırmaya yönelik bir adımlar bütünüdür” dedi.


Yaşayan Şehirler Platformu olarak şehirlerin sahip olduğu doğal, kültürel değerlerin ilk önce korunup, doğru örgütlenme ile güçlenerek, katma değerler oluşturmak, yöre halkına ekonomik sürdürülebilir girdiler kazandırmak ve doğru etkili yerelden kalkınma adamlarını hayata geçirmek temel hedefi olduklarını ifade eden Akın, "Trabzon’dan, Artvin’e gelene kadar büyüleyici ve bir o kadar zorlu coğrafyanızın içerisinde bir geçitten sonra yüksek bir tepeden dağlar arasında küçük bir ovada Artvin’i göreceğimi düşünüyordum. Ne kadar yanılmış olduğumu çok geçmeden gördüm. Ve anladım ki bırakın engellilerimizi, dezavantajlı gruplarımızı Artvin, bir dağ yamacındaki dik yapılanması ile sağlıklı bireylerin bile çok zor ulaşım ve erişim olanaklarına sahip olduğu bir şehir. Gördüm ki, yürümenin bile zorlukla olduğu bu şehirde engellilerimizin, dezavantajlı gruplarımızın şehirde günlük ihtiyaçlarını karşılaması, kamu hizmetlerine ulaşması çok güç. Ama siz hayata geçirdiğiniz projeleriniz ile ulaşımı ve erişimi Artvin’de başarmışsınız. Sayın valim sizin nezdinizde, anlamlı proje adımlarınız ile Engelsiz Şehir Artvin’i yaratan tüm emeği geçen başarılı ekip üyelerine, bu olanağı onlara sunan size teşekkür ederim. Ayrıca ülkemizdeki diğer illerimize ve destinasyonlarımıza örnek gösterme fırsatını bizlere bahsettiğiniz için özellikle şükranlarımı iletiyorum. Tüm kalbimle inanarak Artvin’in ülkemize örnek gösterilebilecek önemli bir model olduğunu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.


Ziyaretin sonunda Akın, “Engelsiz Şehir“ ve “En Yaratıcı Etkinlik“ ödüllerinin tescil belgelerini Vali Doğanay’a takdim etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir