YEREL HABERLER - 17 Kasım 2016 Perşembe 10:49

Artvin’de anne ve babalara "Terbiye" dersi

A
A
A
Artvin’de anne ve babalara "Terbiye" dersi

Artvin’in Borçka ilçesinde düzenlenen seminerde Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, toplumda anne ve babaların çocukları konusunda bilinçli olmaları sayesinde gelecekte daha duyarlı bir gençliğin oluşmasına zemin hazırlanmış olacağını söyledi.
Artvin’in Borçka ilçesinde Acarlar Meslek Yüksek Okulu’nda Ensar Vakfı tarafından organize edilen konferansa, İlçe Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam, Borçka Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Gün,AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır ve veliler katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Borçka Şube Başkanı Erkan Navdar, düzenledikleri çeşitli etkinlikler sayesinde öğrenci ve velilere önemli bilgilerin aktarıldığını belirterek, toplumun temelini oluşturan ailenin korunması için gençliğin eğitimine daha çok önem verdiklerini söyledi.
Ardından Sıtkı Aslanhan tarafından “Çocuğun başarısında anne-babanın rolü” konulu bir konuşma gerçekleştirildi. Velinin çocuğun başarısına etkisi, çocuklara yaklaşım şekilleri, çocuk yetiştirmede yapılan yanlışlar hakkında örnekler veren Aslanhan, “Aileler televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocuklar ile sağlıklı iletişim kuramıyor. Aile bireyleri çocuklarıyla yaşadıkları evlerde televizyon karşısında yan yana olmalarına rağmen ne yazık ki birbirlerinden habersiz şekilde hipnoz edilmiş gibi davranış sergiliyorlar” dedi.
Çocuklar dünyaya geldiğinde her anne ve babanın büyük mutluluk ve sevinç yaşadığını belirten Aslanhan, “Hepimiz çocuklarımızla mutlu olmanın yollarını arıyoruz. Çocuklar dünyaya geldiğinde, ’anne ve baba’ ifadelerini kullandıklarında ve okula ilk başladıklarında en sevinçli günlerimizi birlikte yaşıyoruz ve çocuklar 9-10 yaşlarına geldiklerinde onlar için dünyadaki en önemli varlıkları anne ve babasıdır. Ama çocukların yaşı ilerlediğinde 13-14 yaşlarına geldiklerinde ailenin yanlış tutum ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluklar yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.
Çocukların internet ortamında sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile birçok değerlerini yitirdiklerini kaydeden Aslanhan, “Anne ve babalar çocukları ile iletişim içinde olmalılar ve sohbet ortamı oluşturabilmelidirler. Gösterilen sevgi ve şefkat ise aradaki bağları kuvvetlendiren en önemli olgudur” diye konuştu.
Programın sonunda konuşmacı Sıtkı Aslanhan’a ve konferansa katkıda bulunan İlçe Kaymakamı Örnek’e plaket takdim edildi. Konferans, Sıtkı Aslanhan’ın “Hayata Gülümse” ve “Duyarlı Gencin Başarı Rehberi” adlı kitaplarına düzenlenen imza töreniyle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir