YEREL HABERLER - 16 Şubat 2017 Perşembe 11:34

Artvin’de THK’nın 92. kuruluş yıldönümü kutlandı

A
A
A
Artvin’de THK’nın 92. kuruluş yıldönümü kutlandı

Türk Hava Kurumu Artvin Şubesi, Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 92. yıldönümü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
Türk Hava Kurumunun 92. yıldönümü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk bırakan THK Artvin Şubesi Başkanı Erkan Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri, daha sonra Artvin Valisi Ömer Doğanay’ı makamında ziyaret etti. Kurumun faaliyetleri hakkında Vali Doğanay’a bilgiler veren Öztürk, 16 Şubat 1925’te kurulan Türk Hava Kurumu’nun bu yıl 92. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, "Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak, askeri, sivil, sportif ve turistlik havacılığın gelişmesi amacıyla kurulan Türk Hava Kurumu kurulduğu günden bugüne büyük başarılara imza atmıştır. Artvin Şubemize kayıtlı 65 üyemiz var. Başta öğrencilerimize, gençlerimize ve vatandaşlarımıza Türk Hava Kurumunu sevdirmek ve tanıtmak amacıyla yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, yer kanat ve planör gibi çeşitli kurslar açıyoruz. Bütün kurslarımız ücretsizdir" dedi.
Vali Doğanay ise, Türk Hava Kurumu’nun 92. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.