GENEL - 27 Şubat 2017 Pazartesi 13:40

Artvin’de toplum yararı için iş kuyruğuna girdiler

A
A
A
Artvin’de toplum yararı için iş kuyruğuna girdiler

Artvin’de İŞKUR tarafından başlatılan Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında toplam bin kişinin işe alınacağı duyurusu Artvinliler için umut kapısı oldu. İşe girmek için müracaatta bulunmak isteyen binlerce kişi İŞKUR İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Noter huzurunda yapılacak olan kura ile Merkez’de 290, Borçka’da 110, Şavşat’ta 120, Arhavi’de 100, Yusufeli’nde 100, Murgul’da 70, Ardanuç’ta 70, Hopa’da ise 160 kişi olmak üzere toplam bin kişiye iş imkânı sunulacak. Aile içerisinden birden fazla kişinin müracaat etmesinden ötürü ise her haneden sadece 1 kişinin çalışabilmesi kuralı getirildi.
Konu hakkında açıklama yapan Artvin İŞKUR İl Müdürü Cevdet Ertürk “İnsanlarımız Toplum Yararına Programları bekliyor. Bu program, kamuya işçi aldığımız programdır. Gerçekten büyük teveccüh var büyük müracaat var. Daha ilk günden kurumun önü kuyruklarla doldu. Tabi ki insanlarıma biz de faydalı olmak istiyoruz, istihdam noktasında Artvinimize memleketimize faydalı olmak istiyoruz. İnsanlarımıza faydalı olmak istiyoruz ve onlarda bu noktalarda gelip müracaatlarda bulunuyorlar. Bin kişilik bir alım yapacağız kamuya. Bu alımlar kura yöntemi ile olacak. Bugün başladı müracaatlarımız, Cuma’ya kadar devam edecek. Önümüzdeki hafta noter kurası yapılacak. Kuradan çıkanlar Mart ayının 15’i itibari ile iş başı yapmış olacaklar” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir