GENEL - 15 Ağustos 2017 Salı 13:03

Artvin’in ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ve Nenni grubu büyük ilgi gördü

A
A
A
Artvin’in ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ve Nenni grubu büyük ilgi gördü

Artvin Valiliği ve Artvin ilçe belediyeleri tarafından organize edilen Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı’na Yaşayan İnsan Hazineleri ve yaşlı nineler grubu damga vurdu.

Artvin Valiliği ve Artvin ilçe belediyeleri tarafından organize edilen Kültür Turizm ve Yöresel Ürünler Tanıtım Fuarı’na Yaşayan İnsan Hazineleri ve yaşlı nineler grubu damga vurdu.


Fuarda Artvin’in yöresel lezzetlerinin yer aldığı bal stantları, bakır işleme, ağaç oymaları gibi zanaatkârların stantları, kadınların el emeği göz nuru ürünleri, çay tadım stantları ziyaretçiler tek tek gezerek bilgi alma fırsatı yakalıyor. Şehir dışından gelen ziyaretçiler de hem Artvin’in coğrafyasını tanırken, hem de bu sayede Artvin’in Kültürü’nü görme fırsatı yakalıyor.


Fuarda tanıtım günü olan Artvin’in Borçka ilçesi, bakanlık tarafından Yaşayan İnsan Hazineleri olarak seçilen Camili Çok Sesli Yaşlılar Korosu ile yine yaşlı bayanlar korosu olan Nenni Gurubu ile kendisini duyurdu. Yaşayan Hazinelerin bu etkinliği herkesin ilgi odağı oldu. Nenni Grubu sahneye çıkar çıkmaz vatandaşlar söyledikleri türküleri cep telefonlarıyla kaydetti.


Fuarda açıklamalarda bulunan Borçka Kaymakamı Ertuğrül Örnek,” Artvin’i yerinde tanıtım yaparak Artvin’i merak eden Artvinli veya Artvin sevdalısı tüm vatandaşları, ’Cennet ilimiz Artvinimize tüm halkımızı davet ediyorum” ifadelerini kullandı.


400 yıllık geleneksellerini yaşatan (Macahel) Camili Çok Sesli Yaşlılar Koro ekipleri, unutulmaya yüz tutmuş kültür değerlerini kendilerinden sonraki nesillere aktarılması hedeflerinde olduklarını dile getirdi. Camili Merkez Muhtarı Altan Gülbin ise ”Grup her hangi bir müzik aleti çalmamasına rağmen, kendi sesleri ile çıkarmış oldukları bir tarz müzik yapıyorlar. Onlar 400 yılık bir kültürü yaşatıyor, biz de bu kültürümüzü gelecek nesillere taşımak ve bu tur etkinliklere katkıda bulunmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."