POLİTİKA - 17 Haziran 2017 Cumartesi 18:23

CHP Milletvekili Bayraktutan’ın acı günü

A
A
A
CHP Milletvekili Bayraktutan’ın acı günü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın annesi Ayşe Bayraktutan, memleketi Artvin’de toprağa verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın annesi Ayşe Bayraktutan, memleketi Artvin’de toprağa verildi.


Artvin Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazına CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Engin Özkoç, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, TBMM İdari Amiri ve Çorum Milletvekili Tufan Köse, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AÇÜ Rektörü Fahrettin Tilki katıldı. Cenaze namazını Artvin İl Müftüsü Kemal Uçkun kıldırdı.


Cenaze namazı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, CHP’nin devam eden ‘Adalet Yürüyüşü’ne ve Maçka Parkı’ndaki ‘Adalet Nöbetine’ cenaze dolayısıyla ara verdiklerini dile getirerek, “Milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte Uğur Bey’in kıymetli annesinin cenazesine katılmak için buradayız. Bu yüzden bir grup arkadaşımızla birlikte yürüyüşe ve adalet nöbetine ara verdik. Buradan dönüşte arkadaşlarımız yürüyüşe, biz de Maçka Parkı’ndaki adalet nöbetine devam edeceğiz” dedi.


İktidar partisinin adalet yürüyüşü hakkındaki açıklamalarını komik bulduklarını söyleyen Altay, “Sayın Cumhurbaşkanı adalet yollarda aranmaz diyor. Eğer siz adaleti yerle yeksan ederseniz, adaleti yerlerde süründürür hale getirirsiniz biz o adaleti yerlerden toplayıp hak ettiği saygın konuma yükseltmek için yollarda da yürürüz, parklarda da yatarız. Bunu yapacağız. Bıçağın kemiğe dayandığı yerdeyiz. Elbette demokrasinin bir tepki ve protesto rejimi olduğu unutulmamalı. Eğer Türkiye Büyük Millet Meclisi işlevsel olabilseydi, sembolik meclis haline dönüşmeseydi, yargı siyasetin sopası haline gelmeseydi, bu tür hukuk garabetleri yaşanmasaydı, kimse de yolda yürümeye, parkta yatmaya kalkmazdı” ifadelerini kullandı.


Yürüyüş ve nöbet kararını kolay almadıklarını dile getiren Altay, “Enis Berberoğlu kararıyla Türkiye’de uyuyan dev uyandırılmıştır. Bundan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Diktatör arzu ediyor diye Türkiye’de toplum dizayn edilmeyecek, insanların yaşam tarzı değişmeyecek, insanlar etnik inanç olarak ayrıştırılmayacak. Herkes için adalet, herkes için güçlü demokrasi. 80 milyonun huzuru. Başka bir derdimiz yok. Genel Başkanımızın 15 Haziran’da başlattığı Enis Berberoğlu için değildir, 80 milyon içindir. Tutuklu gazeteciler içindir, 20 Temmuz mağdurları içindir. Akademisyenler, öğretmenler içindir. Hiçbir düşünce ve siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkes için yürüyor Kılıçdaroğlu. Bu adalet terazisini dengeleyemez isek bir gün Tayyip Erdoğan da dengesiz bir adalette yargılanacak. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Adalet, Tayyip Erdoğan’a da lazım. İlerde Tayyip Erdoğan’a da lazım olacak adaletin adil olması, yüce Türk milleti adına bağımsız karar verebilmesi için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızın adalet tesis edilene kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.


Yürüyüşe verilen destekten dolayı 80 milyona teşekkür ettiklerini söyleyen Altay, “Her konuşanın cezaevine atılacağı, adaletin, cumhuriyetin olmadığı bir Türkiye bize lazım değil. Cumhuriyeti bizim için anlamlı kılan onun laik niteliği, onun hukuk devleti olma özelliğidir. Devletin hukuk devleti olma özelliği ortadan kalkmışsa Cumhuriyetin bizim için bir kıymeti yoktur” şeklinde konuştu.


Cenazeye çelenk gönderen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekili Uğur Bayraktutan’ı telefonla arayarak taziyede bulundu. Kılıçdaroğlu, Bayraktutan’a başlatmış oldukları yürüyüş nedeniyle cenazeye katılamayacağını dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çocuklar bayramı bilim şovlarıyla kutluyor Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’da çocuk bayramı dolayısıyla minikler bilim şovlarıyla eğlenirken 35 atölyede de renkli etkinliklere katılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ormanya’da düzenlediği "Bi Dünya Eğlence" ilk gününde birbirinden renkli anlara sahne oldu. Gün boyu 35 atölyede etkinlikler devam ederken, ilk sahne etkinliği saat 14.00’de küçük sahnedeki bilim şov ile başladı. Bilim Merkezi’nin düzenlediği etkinlik kapsamında basınç deneyleri gibi interaktif deneyler gerçekleştirildi. Çocuklar bu sayede eğlenerek bilimin keyifli dünyasını keşfetmeyi yaşadı. Aynı saatler arasında Orman Kütüphanesi ilk yazar konuğunu ağırlamaya başladı. Sevilen yazar Ayşegül Dede kendisinin kaleme aldığı masalları anlattı. Saatler 15.00’i gösterdiğinde alanın en renkli mekânlarından biri olan büyük sahnede Kaptan Pengu Müzikali başladı. Çocuklar TV’den severek izledikleri Kaptan Pengu’yu keyifle ve canlı performansla izleme olanağı buldu. Orman Kütüphanesi’nin ilk gün etkinlikleri kapsamındaki ikinci konuğu çocukların çok sevdiği Sertaç Abi oldu. Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Sertaç Güngör, söyleşisinde özellikle dijital medyanın olumsuzlukları konusunda önemli uyarılarda bulundu. 35 atölyede gün boyu etkinlikler devam etti 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde kurulan Somut Olmayan Kültür Mirası’nda (SOKÜM) eğitim alan kültür aktarıcıları da alanda çocuklarla buluştu. SOKÜM atölyesinde bilmeceler ve tekerlemeler eşliğinde birbirinden farklı çocuk oyunları oynandı. Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan gibi Türk dünyasına ait oyunlardan örneklerle tanışan minikler, eğlenerek öğrenmenin mutluluğunu yaşadı. Halk bilimciler; düyme düyme oyunu, “yaglıga tovusmak” (yazmaya zıplamak), aşık oyunu gibi Türk kültürünün geçmişten günümüze gelen mirasın izlerini Kocaeli’ye getirdi.
Denizli PAÜ Ziraat Fakültesi ilk fidan tüpleme işlemini gerçekleştirdi Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri eşliğinde Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümü öğrencileri ile birlikte Çal’da ilk fidan tüpleme işlemini gerçekleştirdi. Fidan tüpleme işlemi ile ilgili kısaca bilgi veren Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, şunları aktardı: “Fidan tüpleme işlemi, genellikle tarım ve orman sektöründe kullanılmaktadır. Çıplak köklü fidanlar Kasım ayı başından (yaprak dökümü) Mart ayı sonuna kadar dikilirken yaz ayalarında ancak tüplü fidanlardan yararlanılmaktadır. Bunun için torf, vermikulit, toprak gibi özel karışımlar hazırlanarak fidanlar tüplenmekte ve bu fidN-anlar gerek yaz dikimlerinde gerekse kış dikimlerinde olmak üzere 12 ay boyunca dikilebilmektedir. Ziraat Fakültesi’nin öğretin üyeleriyle Bahçe Bitkileri ve Tarla Bitkileri Bölümü öğrencileri Kasım 2023- Şubat 2024 arasında; incir (Bursa siyahı, Bardacık ve Sarılop), aronya, Gemlik zeytini, Hicaz narı, iki farklı karaduttan olmak üzere kırk beş bin çelik köklendirme ortamlarına alındı. Bunlardan yaklaşık otuz beş bin adet fidan elde ettik. Bu ürettiğimiz fidanlar ile fındık, ceviz, kestane, erik, şeftali, kayısı, badem, elma, armut, kiraz, Trabzon hurmasından oluşan 100 dekar meyve koleksiyon bahçesi ile Çalkarası ve Sultani üzümlerinin de içinde yer aldığı ve çoğu yabancı menşeili on yedi çeşit sofraık üzüm çeşitinden oluşan yirmi dekarın üzerinde bağ alanı tesis ettik. Koleksiyon amacıyla oluşturulan bu meyve ve bağ alanları Fakültemizin alt yapısını kurmak adına tesis edilmiştir. Fakültemiz öğrencileri teorik derslerin uygulamalarını öğretim elemanlarının eşliğinde sahada gerçekleştirmektedirler. Öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz ile tüplediğimiz fidanlar, yaz boyunca koleksiyon bahçemizin genişletilmesine yönelik olarak değerlendirilecektir. Bu koleksiyon bahçesi hem öğrencilerimizin uygulama alanı hem de akademisyenlerimizin Ar-Ge yapabilecekleri uygulama alanı olarak tasarlanmıştır. Öğrencilerimizin birinci sınıfta uygulama eğitimine başlamaları onların yetişmesi adına önemli bir kazanım olacaktır. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerimizin oldukça gayretli oldukları ve ziraat mesleğini sevdiklerini gözlemliyoruz. Bu da ileride mesleklerinde başarılı olacaklarına işaret etmektedir.”