GENEL - 16 Mart 2018 Cuma 19:03

DSİ’den 2017 Yılında Artvin’e 5 Tesis

A
A
A
DSİ’den 2017 Yılında Artvin’e 5 Tesis

DSİ Genel Müdürlüğü 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Artvin İlinde 1 adet altyapı, 1 adet prefabrik bina, 3 adet taşkın koruma tesisini tamamladı.

DSİ Genel Müdürlüğü 1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Artvin İlinde 1 adet altyapı, 1 adet prefabrik bina, 3 adet taşkın koruma tesisini tamamladı.


DSİ Artvin’de yaptığı yatırımlarla Çoruh Nehrine altın gerdanlıklar takmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya, karayolları ve köy yollarını inşa etmeye, tarihi eserleri korunmaya, enerji ve telefon hatlarını yenilemeye, gölet ve sulama işleri de yapmaya devam ediyor.


DSİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “1 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Artvin İlinde 1 adet altyapı, 1 adet prefabrik bina, 3 adet taşkın koruma tesisini tamamlamıştır.


Tamamlanan Yusufeli Yeniden Yerleşim Yeri Altyapı İnşaatının üçüncü bölgesinde TOKİ tarafından üstyapı çalışmalarına başlanıldı.


DSİ-2 Sitesinde bulunan prefabrik yapılar Yusufeli İlçesine taşınarak değerlendirilmiştir. Tamamlanan 3 adet taşkın koruma tesisi ile Artvin Şehir Merkezinde, Şavşat İlçe Merkezinde, Ortaköy, Yolgeçen, Erikli, Cevizli, Köprülü ve Vezirköy Köylerinde toplam 6 köy, 4 mahalle ve 32,6 dekar zirai arazilerin taşkın riski azaltıldı. Tamamlanan altyapı, prefabrik ve taşkın koruma tesislerinin toplam maliyeti 128 milyon 258 bin TL’dir. Ayrıca 29 Kasım 2017 tarihinde düzenlenen törende Artvin İlinde 7 adet taşkın koruma tesisi hizmete alındı. Hizmete alınan tesislerden tamamlanan 7 adet taşkın koruma tesisi ile Artvin İli, Hopa İlçe Merkezi, Dereiçi, Köprügören, Yeşilköy, Çamlı, Subaşı, Tekkale, Küplüce, Bostancılar ve Demirciler Köyleri, Sundura, Ormanlı ve Elmalı Mahalleleri ile 635 dekar zirai arazilerin taşkın riski azaltıldı.Tamamlanan taşkın koruma tesislerinin toplam maliyeti 50 milyon 700 bin TL’dir” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Ertuğrul Mahallesi’nde ‘Öğrenci Yurdu’ yapılması ve işletilmesine ilişkin protokol imzaladı. Uludağ Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan ve bir öğrenci kenti olan Nilüfer’de gençlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çeşitli çözümler üreten Nilüfer Belediyesi, kente yeni yurtlar kazandırıyor. Bu kapsamda Ertuğrul Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik belediye hizmet alanı, yüksek öğrenim öğrenci yurdu yapılması amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na tahsis edildi. Projesi, inşaatı ve işletmesi Türk Eğitim Vakfı tarafından yapılacak öğrenci yurdu için taraflar arasında protokol imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ve TEV Yönetim Kurulu Üyesi A. Fatma Dilek Mutuş’un imzaladığı protokol, Nilüfer Belediyesi Halkevi’nde gerçekleşti. Yurtların yetersizliği ve kiralardaki fahiş artış nedeniyle üniversite eğitimi için Bursa’ya gelen gençlerin ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak gerekirse huzurevi gibi uygun kamu binalarını öğrencilere açarak geçici çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak kalıcı çözüm üretmek için de arsa tahsis ederek ve yatırımcı desteği arayarak kente yeni yurtlar kazandırmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Bu çabalarımızın sonucunda Türk Eğitim Vakfı ile bir araya gelerek Nilüfer’e 300 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu kazandıracağız. Bu işbirliği öğrencilerin barınma sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutuş ise, Bursa’da yeni bir eğitim yatırım gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Protokol imza töreninde TEV Yöneticileri ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 20 yıllık süreyi kapsayan protokol kapsamında; 2 yıl içerisinde yurt binasının projesi tamamlanarak inşaata başlanması ve sonraki 2 yılda da tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.