YEREL HABERLER - 03 Mayıs 2016 Salı 10:21

120 Saat Eğitim Alan Direksiyon Sınavında Görev Alacak

A
A
A
120 Saat Eğitim Alan Direksiyon Sınavında Görev Alacak

Aydın Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ’Motorlu Taşıtlar Sınav Sorumlusu’ yetiştiriciliği kursu açıldı.
Motorlu Taşıt Sınavlarında görev alan komisyon üyelerinin eğitimlerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetersiz görülmesi üzerine Aydın Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ’Motorlu Taşıtlar Sınav Sorumlusu’ yetiştiriciliği kursu açıldı.
Aydın’da gerçekleştirilen direksiyon uygulamalı sınavlarında görev almak isteyenler, Halk Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu ’Motorlu Taşıtlar Sınav Sorumlusu’ kursuna akın etti. Yaklaşık 190 kişinin kursa kayıt yaptırdığı öğrenilirken, kursa katılan kursiyerlerin 120 saatlik eğitimin ardından ’Sınav Sorumlusu Yetki Belgesi’ almaya hak kazanacakları belirtildi.
Sınavlarda komisyonların yetersiz olması üzerine şubat ayının ortasından itibaren komisyonda yer alan ve yer almak isteyenlerin hizmet içi eğitime tabi olduğunu belirten sürücü kursu idarecisi Ahmet Türkoğlu, “Kurslarda iki yıllık mezun ve beş yıllık sertifika sahibi kurum çalışanları sertifikası olan komisyonlara tekrardan ders vermeye başladı. Direksiyon dersi ve normal teorik dersler veriliyor. Direksiyon dersinden kalanlar komisyonluktan düşecek. Bu komisyondakiler de normal aday gibi dört defa sınav olacak. Kalırsa bir daha geçmesi için sınava girmesi gerekiyor. Onun dışında komisyonda iyi para olduğu için herkes komisyonda yer almak istiyor. O yüzden Halk Eğitimin düzenlemiş olduğu eğitimlere yoğun ilgi oluyor. Komisyonda görev alanlara sınav başına yaklaşık 150-200 TL arasında bir ücret ödeniyor. Komisyonda görev alanlar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan kurayla belirleniyor” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, “Sınav Sorumlusu Yetki Belgesi” olan bütün sınav sorumlularının Halk Eğitim Merkezlerince düzenlenecek. 120 saatlik eğitimden geçirilmesi gerektiği ve sınavların yapılacağı il ve ilçelerde 120 saatlik kursu bitirip belge alanların sayısı yeterli olması halinde, 30 saatlik kurs sonunda belge alanlara görev verilmeyecek. 120 saat eğitimin ardından "Sınav Sorumlusu Yetki Belgesi" alan kursiyerler, Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu direksiyon sınavlarında görev yapmaya başlayacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir