YEREL HABERLER - 27 Mayıs 2017 Cumartesi 13:54

5. Sağlık Futbol Turnuvasında kupa 112’nin oldu

A
A
A
5. Sağlık Futbol Turnuvasında kupa 112’nin oldu

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından il genelinde hizmet veren sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personeller arasında düzenlenen Geleneksel 5.

Aydın Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından il genelinde hizmet veren sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personeller arasında düzenlenen Geleneksel 5. Sağlık Kupası Futbol Turnuvası sona erdi.



14 takımdan oluşan Geleneksel 5. Sağlık Kupası Futbol Turnuvası Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında önemli bir halk sağlığı sorunu olan obeziteyi önlemek veya azaltılmasına katkıda bulunmak, fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak, sağlık çalışanları arasında sosyal bir ortam geliştirmek, çalışanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek, birlik ve beraberliklerini sağlayarak huzurlu ve verimli iş ortamları oluşturmak, tüm çalışanların kaynaşması için ortak platformda buluşmalarını sağlamak ve kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini arttırmak amacıyla düzenlendi. Müsabakalar Halk Sağlığı Müdürlüğü içerisinde yer alan çim sahada oynandı.



Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü 5. Sağlık Kupası Futbol Turnuvası oynanan final maçıyla sona erdi. Final karşılaşması Doğu 112 ve Sağlık Spor arasında oynandı. Doğu 112 ekibi final mücadelesini 2-1 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.


Şampiyon Doğu 112 ve dereceye giren takımların kupa ve madalyalarını Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz verdi. 14 takımın katılımı ile başlayan turnuva dostluk ve kardeşlik havasında başlayarak sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.