YEREL HABERLER - 19 Ocak 2017 Perşembe 14:49

AB Standartlarında Kurulan Mezbaha Basına Tanıtıldı

A
A
A
AB Standartlarında Kurulan Mezbaha Basına Tanıtıldı

Aydınlı işadamı Cihan Can tarafından Muğla yolu üzerine AB standartlarında kurulan ve 6 Milyon TL’ye mal olan Paşa Et Entegre Tesisleri ve Mezbahası basına tanıtıldı. Aydın’da, 2007 yılında kurulan ve Helal Sertifikası Bulunan Paşa Et Entegre Tesisleri, Savrandere Mahallesi’nde AB müktesebatına uyumlu halde kurulan mezbaha vatandaşların hizmetine sunuldu. Kasaplar Odası Başkanı Kadı’nın açıklamalarının ardından Aydın basınını mezbahayı gezdirip tanıtımını yapan Paşa Et Entegre Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Can, bu mezbahadan vatandaş ve kasap esnafına temiz ve sağlıklı et ve ürünleri sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
“Aydın’a Bölgenin En Modern Mezbahasını Kazandırdık”
Aydın’a 6 milyon TL’ye mal olan bölgenin en modern mezbahasını kazandırdıklarını belirten Cihan Can, "Daha önceki mezbahamızı, 10 yıl önce hizmete açmıştık. O mezbahadaki sistemler, AB standartlarına uymadığı için bakanlığımız bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda yeni bir mezbaha yapma gereği duyduk. Biz, bu yatırımı halkımızın sağlığını düşünerek açtık. Ayrıca iş adamı olarak, bu yatırımın karşılığını almak da hakkımız olduğunu düşünüyorum. Ama son günlerde, Kasaplar Odası Başkanımız Sayın İsmail Kadı, özel mezbahaların güvenilir olmadığını, kesim fiyatlarının 200 liranın üzerinde olduğunu söyledi. Bizim kesim fiyatımız, Efeler’deki esnaflar için KDV ve nakliye dahil 120 liradır. Belediyenin kendi mezbahası için vermiş olduğu fiyat ise 121 liradır. Mezbahamıza gelen hayvan 2’si devlet memuru olmak üzere toplam 3 veterinerin kontrolünden geçiyor. Hayvan sağlıklı ise kesimi yapılıp, soğuk hava sistemi bulunan 4 aracımızla kasap esnafımızın işyerlerine kadar bırakıyoruz. Aydın’ın 3 İlçesi dışında bütün ilçelere et gönderiyoruz. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha kaliteli hizmet alabilmesi için çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
“Hijyen ve Sağlıklı Et Konusunda Kendimize Güveniyoruz”
İnsan sağlığını ön planda tuttuklarını söyleyen Paşa Et İşletme Sahibi Cihan Can, "Amacımız halkın sağlığı bakımından kusursuz etle beslenmesini sağlamak, hayvandan insana geçen hastalıkların yayılmamasını sağlamak ve kasaplık, hayvan ile et pazarını kontrol altında tutarak et ekonomisini de dengede tutmak. Bizi diğer mezbahalardan ayıran özelliğin başında modern ve hijyenik bir tesise sahip olmamız yer alıyor. Hizmet, kalite, sağlık, güvenirlilik ve temizlik gibi, biz her konuda kendimize güveniyoruz. Hayvan ve insan sağlığı çok önem arz ediyor. Biz burada önce hayvanların sağlıklı olup olmadığını kontrol ediyor ve sağlıklı ise kesime gönderiyoruz. Eğer ki hayvanın önemli bir hastalığı varsa da kontrollü bir şekilde imha ediyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir KYK Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’i ziyaret etti Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumları ziyaret ederek önemli temaslar gerçekleştirdi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’deki yurtların hizmetlerinden memnun olduklarını belirtti. Öğrencilerin görüşleri ve talepleri değerlendirilerek geleceğe yönelik planlamalarla, gençlerimizin yarınlara hazırlanması için bakanlığın tüm imkanlarıyla yanlarında olduklarını ifade etti. İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir genelinde yapılan çalışmalar hakkında Ali Özdemir’e bilgi verdi. Projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Özdemir, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde (BANÜ) okuyan öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimize kazandırılan projelerden biri olan ve yapımı devam eden Bandırma Modüler Çelik Yurdu’ndaki süren çalışmaları yerinde inceledi ve görevli personelden süreç hakkında bilgi aldı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Gençlik Merkezi BAÜN Genç Ofis’te Yurt-Time öğrencileri ve öğrenci temsilcileri ile bir araya geldi. Buluşmada gençlerin sosyal ve maddi anlamda desteklenmesi, spora teşvik edilmesi, çalışma hayatına hazırlanmaları, genç istihdamına katkı sunulması ve yurtlara aidiyet duygusunun güçlendirilmesi gibi amaçlar taşıyan Yurt Time Projesine gençlerin talebinin her geçen yıl artarak devam ettiği ve gençlerin taleplerine göre çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ali Özdemir, Balıkesir’deki Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantılarda Yurt Hizmetleri, Eğitim Araştırma Koordinasyon Birimi, Yurt Müdürleri, Yurt Eğitim Sorumluları, Manevi Rehberler, Psikologlar ve Gençlik Merkezi Koordinatörleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda gençlerin Bakanlığımızın hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için planlamalar yapıldı. İl Müdürü Adem Özalp, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Ali Özdemir’in Balıkesir’e yaptığı ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlerin çağın gereklerine uygun, nezih ve temiz mekanlarda vakit geçirebilmeleri için gereken tüm çalışmaların yapıldığını belirterek gençlere en iyi şekilde hizmet verilmeye devam edileceğini ifade etti. Ayrıca, Özdemir’e ziyaretleri ve destekleri dolayısıyla teşekkür etti.