YEREL HABERLER - 25 Mayıs 2016 Çarşamba 13:16

Adü Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci

A
A
A
Adü Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Atatürk Kongre Merkezi’nin tüm salonlarında büyük bir coşkuyla gerçekleşti.
Törene, ADÜ Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Cumali Öksüz, Yrd. Doç. Dr. Sezai Koçyiğit, Genel Sekreter V.Yrd. Doç.Dr Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.
Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Cumali Öksüz yaptığı açılış konuşmasında, mezun olan öğrencilerden öğretmenlik yapmalarını değil öğretmen olmalarını istediğini belirtirken, aldıkları eğitimin kendilerini çok iyi yerlere taşıyacağına olan inancının tam olduğunu söyledi.
Rektör Yardımcısı aynı zamanda Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Recai Tunca, yeryüzünde kabul edilen en kutsal mesleğin öğretmenlik olduğuna ve Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olan gençleri, öğretmenlerin yetiştireceğine vurgu yaparak mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Rektör Prof.Dr. Cavit Bircan, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere, “Bugün buradaki kalabalığın öznesi sizlersiniz. Burada size veda etmiyoruz. Unutmayınız ki, burası sizin yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır. Ailenizin ve çevrenizdekilerin kıymetini bilin. Aldığınız ilmin zekâtını verin. Özgüveni yüksek nesiller yetiştirin. Dürüstlük, doğruluk ve çalışkanlıktan yana olursanız Allah da sizlerin işlerini düzeltir. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin.” dedi.
Konuşmaların ardından tören, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün müzik dinletisi ile devam etti. Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı okul birincisi Fatma Akın, yaptığı konuşmasında, Adnan Menderes Üniversitesi’nden mezun olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını belirterek hocalarına ve ailesine teşekkür ederek, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.
Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın Fatma Akın’a ve dereceye giren öğrencilere plaket ve ödüllerini vermesiyle devam eden tören, mezun olan öğrencilerin belgelerini alması ve öğretmenlik yemini etmeleri ile son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir