YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2015 Cuma 08:12

Algün: “Bağ-Kur'a Borçlu Olanlar Borçlarını Sildirsin”

A
A
A
Algün: “Bağ-Kur'a Borçlu Olanlar Borçlarını Sildirsin”

Aydın Marangozlar Odası Başkanı ve AYESOB Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Algün, Bağ-Kur’a borcu bulunan esnafların torba yasayla sağlanan imkandan faydalanmasını istedi.
Süleyman Algün, yaptığı açıklamada; “Son çıkarılan torba yasa içerisinde bulunan Bağ-Kur’a 12 aydan fazla borçlu olanların borçlarını askıya alabilmeleri ve emeklilikte isterlerse kullanabilme hakları olan bu hakkı kullanmak isteyen üyelerimizin SGK kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Yasa gereği 3 ay süresi olan ve Resmi Gazetede yayınlanan yürürlüğe giren ve SGK kurumu tarafından uygulamaya başlanan bu haktan yararlanmaları herkesin menfaatinedir. Özelikle sağlıktan yararlanamadığımız için Esnaf ve Sanatkârlarımıza ciddi anlamda üzen sorun yaratan bu meselenin geç ama çözülmüş olması sağlık hizmetlerine yıllar sonra ulaşabilecek olmamızdan dolayı sevindiricidir” dedi.
Esnafın yaklaşık 13 yıldır bu çalışmayı beklediğine işaret eden Algün, “2002 yılından bu yana beklediğimiz bu çalışma 13 yıl sonra da olsa anlaşılmış olması diğer sorunlarımızın çözümü noktasında da bizlere fikir vermektedir. Tem mesele bu kadar yavaş olmamasıdır. Eğer her sorunumuz bu kadar zamanda çözülecek olursa bizim sorunlarımız asırlarca çözülemeyecek demektir. Borçlu olan esnaf ve sanatkarlarımızın çıkarılan bu kanun gereği haklarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Yasal süreyi aşırmadan Borçlarını yapılandırmış gün sorunu olmayan veya ödemesi mümkün olmayan arkadaşlarımız bu borcunu askıya aldırmasında fayda vardır. Geç kalmış olmasına ve değişik noktalardaki eleştirilerimize rağmen çıkarılan bu kanun olması gereken bir kanundur ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Aydın Marangozlar Odası Başkanı olarak Bağ-Kur borcu olan üyelerimizin tamamını bu haktan yararlanmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir