ASAYİŞ - 10 Aralık 2016 Cumartesi 09:54

Alkollü sürücü Levent Kırca’nın trafik skeçlerini aratmadı

A
A
A
Alkollü sürücü Levent Kırca’nın trafik skeçlerini aratmadı

Aydın’da gece yarısı karayolunda tersten seyreden bir sürücü polisleri bile şaşırttı. Kamyon ve otobüslerin altında kalmadan karayolundan tali yola çıkarılan sürücünün halleri Levent Kırca’nın trafik skeçlerini aratmadı. Uzun uğraşlar sonucu alkol metreye üfleyen sürücü, zil zurna sarhoş çıkınca trafik polislerine de "Şimdi muradınıza erdiniz mi?" diye fırça attı.
Aydın’da gece yarısı bir aracın şehrin ortasından geçen E-87 karayolunda tersten seyrettiğini gören polisler, ışık ve sesli uyarılarla sürücüyü uyarıp ters şeritten seyrettiği için önce sola yanaşmasını sağladı. Ardından güvenli bir şekilde ana yoldan tali yan yola alınan aracın sürücüsünün durumu için bölgeye trafik ekibi çağrıldı. Polislerin yola devam etmesine izin vermediği alkollü sürücü, karşısında kamerayı da görünce önce çekim yapılmamasını istedi, ardından da poz vermek istediğini söyleyip konuşmaya başladı. Cümle kurmakta bile zorlanan sürücü kısa mesafe için karayolunda gece tersten gitmenin bir sakıncası da olmadığını belirterek yolun boş olduğunu ileri sürüp polislerin kendisini bırakmasını istedi.
Trafik ekiplerinin uzun uğraşları sonucu alkol metreyi üfleyen R.E. isimli alkollü sürücü polislere "Şimdi muradınıza erdiniz mi?" diye sitem etti. Kullandığı araçta alkol şişeleri görülen sürücünün halleri adeta Levent Kırca’nın trafik skeçlerini aratmadı.
Sürücü belgesi de bulunmayan sürücü daha sonra polis ekipleri tarafından yasal ve adli işlemler için polis merkezine götürülürken araç da çekici ile yoldan alınıp yediemine teslim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.