YEREL HABERLER - 25 Şubat 2017 Cumartesi 17:42

Aydın KETBİR Genel Kurulu Yapıldı

A
A
A
Aydın KETBİR Genel Kurulu Yapıldı

Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği (KETBİR) Genel Kurulu birlik üyelerinin yoğun katılımı ile yapıldı. Gergin bir ortamda gerçekleşen genel kurul nedeniyle polis genel kurula gelenlerin üst aramasını yaparak salona aldı. İki saat gecikme ile başlayan genel kurulda zaman zaman gergin anlar yaşanırken, yapılan konuşmaların ardından geç te olsa oy kullanma işlemine başlanabildi.
Efeler Çeştepe Kültür Merkezin’de gerçekleşen Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Kurul toplantısına, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Yılmaz Bozkurt, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Biriliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülgen, Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, birlik üyeleri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunmasının ardından Divan Başkanlığını Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut’un yaptığı genel kurulda gündem maddeleri okunarak oylamaya sunuldu. Gündem maddeleri okunup, görüşülüp kabul edildikten sonra üç liste ile gidilen seçimde adayların konuşmalarına geçildi.
Yıllarca Aydın bölgesinin teşkilatlı üretici olduğunu ama bu özelliğini daha sonra kaybettiğini ifade eden Mustafa Ali Afacan, “Hep ayrıştırıldık. Biz yola çıkarken hep şunu söyledik. Aydın, Buharkent’ten Didim’e kadar hep beraber olacağız, dağdaki çobanın da fikrini alacağız. Üniversitedeki profesörümüzün de fikrini alacağız. Önemli olan burada hep beraber ortak akıl üretebilmek” dedi.
Ayrıca aidat sistemini de eleştiren Afacan, “5 tane hayvanı olanla, 500 tane hayvanı olanın aidatı bir olamaz. Kanun var, ama kanunu yazarken tuşlara basan bizim insanımız. Oraya proje götürmek gerekiyor. Bunun adil bir aidat sistemi olmadığını belirtmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Adaylardan Selim Boran ise kısa bir konuşma yaparak, başkan olması halinde birliğin makam aracını satacağını evrak işlemlerini de üyelerin ayağında yapacağını söyledi.
2011 yılında birliğin kurucularından olan Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, “Özellikle hayvan pazarlarında 6 ay, 16 tane kurucu üyeyi bulurken, benimle dalga geçen ağabeylerimiz arkadaşlarımız bugün burada aday oluyorlar, yapacak bir şey yok. Hiç önemli değil. Aydın ilimize böyle önemli bir marka kazandırdık” dedi.
Bilgen, makam aracı iddialarına da cevap vererek “Yanlış anlamayın, beni bilenler bilir. Bir şey söylersem keskin olur. Makam arabası diye bir şey yok. Gazetelerde böyle şeyler okuyorum. Birlik aracı bu, makam aracı değil. Makam aracı olsa önünde siyah plaka olur” dedi.
Destekleme evraklarının hazırlanmasının öyle kolay bir olay olmadığını da söyleyerek konuşmasına devam eden Bilgen, “Bu benim görevim, boyun borcum” dedi. Birlikte çalışan bayanlara da laf edildiğini iddia eden Bilgen buna da cevap vererek, “Bu iki kız 17 ilçe 530 köydeki üyelerimizin evrakını yapıyor. Yani insanların bir vicdanı olur” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Kuzugöbeği Mantarı 1500 TL’den satıldı Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL’den satışa sunuldu. Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Üzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlenen festivalin açılış töreninde renkli görüntüler oluşurken, katılımcılara kuzugöbeği çorbası ikram edildi. Festivale gelen vatandaşlar davul, zurna ve delbek eşliğinde karşılanırken, dastar ve hediyelik eşya stantları kuruldu. Festival alanında, kadınların dokuma tezgahlarında dokuduğu “Dastar bezi”, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Mahalle sakinleri ormandan topladıkları taze kuzugöbeği mantarı ise kilosu Bin 500-2000 TL, kurutulmuşu ise 8 bin ila 10 bin TL arasında satıldı. Her gün dolu dolu geçmesi beklenen festival kapsamında davul zurna ve delbek şovları, bando gösterisi, Yeşilüzümlü İlkokulu halk oyunları gösterileri, Sirtaki ve Ege dansları gösterisi, çeşitli yarışmalar, fotoğraf sergileri yer alacak. Etkinlikler; çocuk oyunları ve dans yarışmalarıyla devam edecek. Sakiler ve Saykolar sahne alacak Festivalin ikinci gününde sabah antik kent Kadianda’ya yürüyüş, öğleden sonra ise yemek yarışması yapılacak. Cumartesi günü etkinlikler çocuk oyunları, dans yarışmaları ile devam edecek. Cumartesi akşamı saat: 21.00’de Sakiler Grubu sahne alacak. Festivalin son günü çocuk oyunları ile dans yarışmalarının yapılacağı festivalde Dağların Sultanları, Beşkaza’nın Sultanları, Sirtaki ve Ege Dans grubu, Kırgızistan Darikan dans grubu performans gerçekleştirecekler. Festival, Pazar akşamı saat: 21.00’de Sakiler ve Saykolar Grubu’nun sahne alacağı konserle sona erecek.
Yalova Yalova’ya 2024’ün ilk 3 ayında 233.8 milyon liralık yatırım Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Kaya, başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Toplantıda İLYAS (İl Yatırım Takip Sistemi) üzerinden 2024 yılı 1. dönem yatırım uygulamaları değerlendirildi. Sorun, darboğaz ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı tamamlandı. Açılış konuşması öncesinde yerel seçimler sonrasında göreve yeni seçilen belediye başkanları kendilerini tanıttı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yatırımlarla ilgili, “İlimizde 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle; 13 adet yatırımcı kuruluşun faaliyet gösterdiği 8 ana sektörde, 11 adet biten, 59 adet devam eden, 5 adet başlanmamış ve 20 adet ihale aşamasında olmak üzere toplam 95 adet proje bulunmaktadır. Yatırımların toplam proje bedeli 12,5 milyar TL’dir. Mevcut projeler için 2024 yılından önceki yıllarda yapılan harcama ise 7,4 milyar TL’dir. 2024 yılında projelere toplam olarak 806,6 milyon TL ödenek ayrılmıştır. 2024 yılında 1. dönem sonuna kadar yapılan toplam harcama ise 233,8 milyon TL olup, yıl içinde yapılan harcamanın yıl ödeneğine göre %29,0 oranında; projelere yapılan toplam harcamanın toplam proje bedeline göre ise %61,2 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Kamu yatırımlarının, yerel ve merkezi düzeyde aktif olarak izlenmesi, analiz edilmesi ve geleceğe yönelik olarak projeksiyon yapılabilmesi maksadıyla, il Yatırım Takip Sistemi Projesi (İLYAS) geliştirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından da illerdeki yatırımlar İLYAS üzerinden takip edilmektedir. Bu nedenle yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın sisteme gereken özen ve hassasiyeti göstermeleri, veri girişlerini eksiksiz ve zamanında yapmaları son derece önem arz etmektedir. Özellikle ilçe belediyelerimizin de konuya hassasiyeti kamu yatırımlarının takibi açısından çok önemlidir. Yatırımcı kuruluşlarımızın ve yerel yönetimlerimizin her dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de üzerinde çalıştıkları projelerde titiz davranmaları, sorunların çözümünde gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilimizin yatırım hizmetlerinin verimliliği açısından çok önemlidir. İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı 2. toplantısının ilimiz açısından verimli bir platform oluşturmasını, ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.