SPOR - 18 Şubat 2018 Pazar 17:08

Aydın takımlarından BAL’da 2 galibiyet, 1 mağlubiyet

A
A
A
Aydın takımlarından BAL’da 2 galibiyet, 1 mağlubiyet

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8. Grupta mücadele eden Aydın takımları haftayı 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle kapattı.


BAL 8.Grup 19.hafta karşılaşmaları geride kalırken, grupta Aydın’ı temsil eden Sökespor ve Bozdoğan Belediyespor haftayı galibiyetle, Kuşadasıspor ise mağlubiyetle kapattı. Kendi evinde ligin zayıf takımlarından Dikili Çandarlıgücü’nü ağırlayan Sökespor rakibini 5-0 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı. Yine kendi evinde lig sonuncusu Uşak Vefaspor’u ağırlayan Bozdoğan Belediyspor rakibini 4-0 mağlup ederek haftalar sonra üç puanla tanıştı. Kuşadasıspor ise deplasmanda karşılaştığı Sandıklıspor’a 3-2 mağlup olarak haftayı puansız kapatan taraf oldu. Bu sonuçların ardından ligde Kuşadasıspor 30 puanla 4’üncü, Sökespor 29 puanla 6’ıncı, Bozdoğan Belediyespor ise 25 puanla 8’inci sırada yer aldı.


Ligin 20’inci haftasında Kuşadasıspor kendi evinde şampiyonluk adaylarından Kale Belediyespor ile, Sökespor deplasmanda lig sonuncusu Uşak Vefaspor’la, Bozdoğan Belediyespor ise Sarayköy 1926 FK ile karşılaşacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Doç. Dr. Uğur, “Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde beslenmeliyiz” Hormonların çok önemli olduğunu dile getiren Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz” dedi. Fırat Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kader Uğur, 24 Nisan Hormon Günü çerçevesinde hormonların önemi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kader Uğur, “Hormonlar insan vücudunda büyüme, gelişme, üreme ve metebolik olayları sağlayan salgılardır. Hormonların olmaması durumunda yaşam devam edemez. Hormonların hem yüksekliği hem de düşüklüğü vücudumuzda hastalıklara sebep olabilir. Hormon sağlığı için özellikle sebze ve meyve ağırlıklı olacak şekilde sağlıklı beslenmeliyiz. Haftada en az 2 saat kadar düzenli yürüyüş, her gün düzenli olarak 7 saat uyumak, endokrin bozucular olan plastik kaplar yerine cam şişelerden su içilmesi ve paslanmaz çelik kapların kullanılması lazım. Ayrıca evin tozlardan arındırılarak düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılması önem arz etmektedir. Bazı önemli hormon eksikliklerini engellemek için, özellikle kalsiyum içeriği yüksek süt, yoğurt, peynir ve yeşillik gibi gıdaların günlük hayatımızda tüketilmesi gerekiyor. İyot açısından zengin olan balık, süt, yumurta gibi gıdaların düzenli olarak tüketilme hormon sağlığı açısından önemlidir" diye konuştu.