ASAYİŞ - 01 Mayıs 2021 Cumartesi 09:52

30 bin TL’lik motosikleti 1 dakikada böyle çaldılar

A
A
A
30 bin TL’lik motosikleti 1 dakikada böyle çaldılar

Avcılar’da, kimliği belirsiz 3 kişi, binanın önündeki 30 bin TL’lik motosikleti bir dakikada çalarak kayıplar karıştı. Park halindeki motosikletin çalındığı anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, 29 Nisan Perşembe günü saat 04.30 sıralarında Avcılar Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki yaşandı. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde henüz kimliği belirlenemeyen 3 hırsız, bir motosikletle bina önüne geldi. Hırsızlar, park halindeki 34 PV 4096 plakalı motosikletin bağlı olduğu zincirleri söktü. Ardından şahıslardan biri motosikleti çalıştırırken, diğer ikisi de geldikleri motosikletle olay yerinden uzaklaştı.

30 bin TL’lik motosikleti 1 dakikada çaldılar

Hırsızlar yaklaşık 30 bin TL olan motosikleti bir dakika içinde çalarak kayıplara karıştı. Sabah motosikletinin çalındığını fark eden Ferhat Demirkan, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, parmak izi ve güvenlik kamerası incelemesi yaptı. Yapılan incelemenin ardından motosiklet sahibi Demirkan, polisle karakola giderek şikayetçi oldu. Polis ekipleri hırsızların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

'Çalan kişiler motosikleti getirirlerse şikayetçi olmayacağım'

30 bin TL’lik motosikletinin 1 dakikada çalındığını söyleyen Ferhat Demirkan, “Annemlere gitmiştim, sabah geldim motorum yoktu. Kamera kayıtlarını fark ettiğimde, motorumun 04.25 sıralarında çalındığını fark ettim. Kamera kayıtları şuanda mevcut. Halkımızdan, polisimizden yardım istiyoruz, bu kişilerin bulunmasını. Değeri yaklaşık 35 bin TL civarı var. Şikayetçi oldum ama çalan kişiler gün içinde getirirse şikayetçi olmayacağım. Onlardan tek ricam motorumu geri getirmeleri. Çünkü yıllardan beri emek verip de aldığım bir motor. Böyle bir gecede yok olup gitmesini istemiyorum. Tek istediğim gün içinde getirmeleri. Eğer gelmezse, bunun ardını bırakmayacağım. Kapüşonlulardı ve yüzleri de maskeleri de vardı. Yüzleri belli olmuyor fakat görüntüler elimizde. Polisimizin ve halkımızın yardımıyla en kısa zamanda ulaşacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Motosiklet hırsızlığı kameraya yansıdı

Avcılar’da motosikletin çalındığı anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, 3 hırsızın motosikletle gelip park halindeki motosikletin kilidini söktüğü ve bir hırsızın da motosiklete binerek olay yerinden ayrıldığı görülüyor.

Medeni Topaloğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Görevi başında kalp krizi geçiren uzman çavuş son yolcuğuna uğurlandı Kastamonu’da görevi başında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Eyüp Kolukısa, memleketi Gaziantep’te düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolcuğuna uğurlandı. Kastamonu Pınarbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Eyüp Kolukısa, görevi başında kalp krizi geçirdi. Silah arkadaşlarının yardımıyla önce Pınarbaşı İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uzman Çavuş Muhammet Eyüp Kolukısa, ilk müdahalenin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Uzman Çavuş Kolukısa, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Memleketinde düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Eyüp Kolukısa, dün Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenin arından memleketi Gaziantep’e getirildi. Uzman Çavuş Kolukısa için Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Bahaeddin Nakipoğlu Cami’de cenaze töreni düzenlendi. Kolukısa, kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı. Törene Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Eyüp Kolukısa’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, kent protokolü ile vatandaşlar katıldı.
Kayseri Büyükkılıç’tan Pınarbaşı’nda muhtarlar zirvesi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde 122 mahalle muhtarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; barajları, hamamları, Süleyman Şah Türbesi ve Türklük Anıtı ile bilinen Pınarbaşı ilçesini ziyaret ederek, ilçede görev yapan 122 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Cumhur İttifakı Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Menduh Uzunluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal ve Mustafa Türkmen, daire başkanları, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan ile mahalle muhtarları katıldı. Kırsal bölgelere hizmet ulaştırma noktasında en büyük destekçileri olan muhtarlarla bir araya geldiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Yeni dönemde seçilen muhtarlarımıza hayırlı olsun dileklerimizi ileterek vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiç vakit kaybetmeden muhtarlarımızdan talepleri dinliyor ve işe koyuluyoruz. Bizim tek gayemiz halkımızı bulunduğu yerde mutlu etmek, huzurla yaşamalarına katkı sağlamak. Bunun için de gece demeden gündüz demeden çalışıyor, şehrimizin her köşesine hizmet götürüyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantıda, muhtarlara hitap eden Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlık müessesesini olmazsa olmaz olarak gördüğünü belirterek, “Değerli muhtarlarımız, bizlerin bu mahallelerde gözü, kulağı, sesidir” dedi. Muhtarları uç beyi olarak nitelendiren Büyükkılıç, “Biz sizin için varız, sizler de bir uç beyi mantığı ile mahallelerimizde bizleri temsil ediyorsunuz. Dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu şehri daha iyi noktalara taşımak, bizleri seven, güvenen insanlara hizmet etmek asli vazifemizdir. Sizlere minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun” diye konuştu. Gerçekleşen toplantıda muhtarlar da istek ve taleplerini gönül rahatlığıyla Başkan Büyükkılıç’a ilettiler. Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin istişare edildiği toplantıda Pınarbaşı’daki mahalle muhtarları tek tek sözlü olarak dinlenirken, talep ve istekleri de yazılı olarak not alındı.
Bolu 2 gencin ölümüne neden olan korkunç kazanın güvenlik kamerası ortaya çıktı Bolu’da Ramazan Bayramı’nın birinci gününde D-100 karayolunda yolcu otobüsüne arkadan çarparak kağıt gibi ezilen otomobilin kaza görüntüleri ortaya çıktı. Süratli geldiği görülen otomobilin ışıklardan hareket eden yolcu otobüsüne çarptığı görüldü. Kaza, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde D-100 karayolu Ankara istikametinde Gölyüzü Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yabancı plakalı yolcu otobüsü Gölyüzü Kavşağı’nda yeşil ışığın yanmasıyla trafik ışıklarından Ankara istikametine doğru hareket etti. Bu esnada Ankara istikametine seyreden 34 EA 5725 plakalı otomobil, yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç kağıt gibi ezildi. Otomobilde bulunan Serdar Genişyürek (19), Muhammet Ali Yoz (24) ve Ahmet Ş. (19) ağır yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen yaralıların yakınları, sinir krizleri geçirdi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye sevk edildi. 2 kişi hayatını kaybetti. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ağır yaralı olarak sevk edilen Serdar Genişyürek ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne ağır yaralı olarak sevk edilen Muhammet Ali Yoz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ahmet Ş.’nin ise hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Kaza anları kamerada Güvenlik kamerası görüntülerinde, kazada hayatını kaybeden gençlerin içinde bulunduğu aracın kontrolsüz ve hızlı bir şekilde kavşağa geldiği, yolcu otobüsüne çarptığı görüldü.