GENEL - 20 Temmuz 2018 Cuma 11:55

Aydın’da Akdeniz meyve sineği eğitim toplantısı yapıldı

A
A
A
Aydın’da Akdeniz meyve sineği eğitim toplantısı yapıldı

Aydın’da Akdeniz meyve sineğinin tanıtımı ve mücadelesi ile ilgili eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Aydın’da Akdeniz meyve sineğinin tanıtımı ve mücadelesi ile ilgili eğitim toplantısı gerçekleştirildi.


Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İncir toplantı salonunda sektör paydaşlarına ve teknik elemanlara yönelik ’’Akdeniz Meyve Sineği’ nin Tanıtımı ve Mücadelesi ile Entegre Mücadele ve Entegre Kontrollü Üretim Yönetimi’’ konulu, eğitim toplantısı düzenlendi.


Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü konu uzmanı Dr. Mehmet Fatih Tolga’ nın sunum yaptığı eğitim toplantısına, ilçelerde görevli konu sorumlusu teknik elemanlar, Belediye Park-Bahçe sorumluları, Ziraat Odası temsilcileri ile Yaş Sebze-Meyve Paketleme ve İşleme tesislerinin temsilcileri katılım sağladı. Yapılan eğitimde Akdeniz Meyve Sineği’nin nasıl tanınacağı, biyolojisi, zarar şekli, ekonomik önemi, yayılışı, konukçuları, mücadele zamanı ve metotları, kullanılacak Bitki Koruma Ürünleri ve dozları ile nasıl mücadele yapılacağı, entegre mücadele prensipleri doğrultusunda nelere dikkate edileceği anlatıldı.


Bu konulara ilişkin katılımcıların yaptığı katkılar ve sorulan soruların cevaplandırılması ile, 46 kişinin katıldığı toplantı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.