GENEL - 20 Eylül 2018 Perşembe 09:12

Aydın’da direksiyonların efendileri belirlendi

A
A
A
Aydın’da direksiyonların efendileri belirlendi

Aydın’da ’17-23 Eylül Ahilik Haftası’ kutlamaları kapsamında bu yıl her mesleğin usta kalfa ve çırağı da belirlendi.

Aydın’da ’17-23 Eylül Ahilik Haftası’ kutlamaları kapsamında bu yıl her mesleğin usta kalfa ve çırağı da belirlendi. Aydın Şoförler Odası yönetimi de direksiyonların efendilerini belirledi. Oda yönetimi; İsmail Atalay’ı 2018 yılının usta şoförü, Ayhan Altay’ı yılın kalfası Turkay Aydın’ı da yılın çırağı seçti. Direksiyonun bu yıl ki efendileri düzenlenen törenle ödüllendirildi.


Bu yıl Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında bu yıl her mesleğin ahisinin belirlendiğini kaydeden Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, ahiliğin temel ilkelerine saygılı her esnafın kutsal bir vazifeyi yerine getirdiğini belirtti. Aydın Şoförler Odası olarak bu yıl yılın ahisini belirlerken usta, kalfa ve çırakları da tespit ettiklerini kaydeden Başkan Özmeriç, “Ahilerimizi belirlerken meslekteki başarısı kadar yaşantısındaki örnek kişiliklerini de ele alıyoruz. Aydın Şoförler Odası yönetimi olarak bu yıl Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsü İşletmecisi İsmail Atalay’ı yılın ustası, Tepecik hattında minibüs işletmeciliği yapan Ayhan Altay yılın kalfası, baba mesleği taksiciliği devam ettiren Turkay Aydın’ı da yılın çırağı seçtik” diyerek mesleklerinde örnek olan tüm esnafı kutladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Öküzcüoğlu hastanede tedavi gören çocukların bayramını kutladı Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu eşi Selen Öküzcüoğlu ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Alaşehir Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde yatarak tedavi gören çocukları sevindirdi. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ile eşi Selen Öküzcüoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine tedavileri nedeniyle katılamayan çocukları Alaşehir Devlet Hastanesinde ziyaret ederek hem moral verdi hem de bayramlarını kutladı. Çocuk servisinde tedavi gören çocukların anneleri ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Başkan Öküzcüoğu’na teşekkür etti. Bayrama katılamayan çocuk ve annelerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Öküzcüoğlu, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ulu Önderimiz Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilmiştir. Dünyada bir başka örneği olmayan bu bayramda rahatsızlıkları nedeniyle bayrama gelemeyen çocuklarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, meclisimizin 104. açılış yıl dönümünü hep beraber sahada kutladık. Bu kutlamalardan sonra hastanede yatan hasta çocuklarımızı da ziyaret ederek onlarla da bayramlaştık. Onlarında bayramlarını kutlama fırsatını yakaladık. Ben hepsine acil şifalar diliyorum, bayramları kutlu olsun." dedi.
İstanbul İstanbul Valisi Davut Gül’den 1 Mayıs açıklaması İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "Taksim sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Taksim’in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak" dedi. İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen program sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 23 Nisan’ın coşku içerisinde kutlandığını söyleyen Vali Gül, "Önümüzde de 1 Mayıs etkinlikleri var. Biliyorsunuz 1 Mayıs 2012 yılından itibaren Taksim’de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim bu anlamda sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Biz başta DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar olmak üzere Memur-Sen, HAK-İŞ, talep eden herkesle konuştuk. Taksim’de bu sene olmayacağını kendilerine izah ettik" dedi. Kutlama alanının bu hafta içerisinde netleşebileceğini söyleyen Vali Davut Gül, "İstanbul’un herhangi bir yerinde uygun gördükleri bir yerde karar verirlerse de günün anlamına uygun şekilde, coşku içerisinde, o demokrasi şenliği şeklinde kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. İnşallah her sene olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak emekçilerimizin bayramı olarak İstanbul’da İstanbul’umuza yakışır bir şekilde coşku içerisinde kutlanır. Olayın taraflarıyla biz iki kez görüştük. Muhtemelen bu hafta içerisinde de netleşir. Kutlanacak yer itibariyle netleşir. Taksim’in dışındaki herhangi bir alanda kutlanacak. O alanın neresi olacağını karar verip bize de talep edecekler. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere bütün lojistiğini ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.
İstanbul Başkan Özer, koltuğunu 4. sınıf öğrencisine devretti Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz’e devretti. Esenyurt’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda Yenikent İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz ve sınıf arkadaşları, Okul Müdürü Şener Yıldırım, Sınıf Öğretmeni Leyla Özgür Onur, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’i ziyaret etti. Başkan Özer ziyarette koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Nehir Düz’e devretti. Başkanlık makamına oturan küçük Nehir yaptığı konuşmada tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken, okullarda ve Esenyurt’ta yapılması gereken çalışmaları anlattı. Nehir Düz, öncelikle okulunda yapılması gereken çalışmalara dikkat çekerek şunları söyledi: “İlk olarak okulumuzun duvarlarına badana yapılması gerekiyor. Sonrasında ise okulumuzun bahçesinde yapılması gereken düzenlemeler ile çevresinde asfalt yenileme çalışmalarının yapılmasını istiyorum. Bir de ilçemiz genelinde devlet hastanelerinin yaygınlaştırılması, çocuklar için kütüphaneler, ders çalışma kursları ve oyunlar oynayabilmemiz için parklar yapılmasını istiyorum. Yapılacak olan bu çalışmalarla ilçemiz daha güzel bir görünüme kavuşabilir” dedi. “Çalışmaları yaygınlaştırmak önemli” Nehir’in okulu ve ilçeyle ilgili taleplerine katıldığını söyleyen Başkan Özer, “Ben de söylediklerine katılıyorum. Sorunlarımızın başında eğitim ve sağlık geliyor. Çocuklarımız 60 kişilik sınıflarda okuyor. Bu aslında hiç hak etmediğimiz bir durum. Bu durumunun hızlıca değiştirilmesi lazım. Ayrıca Nehir’in sağlıkla ilgili tespitlerine de katılıyorum. Özellikle gençlere, kadınlara yönelik ilçe genelinde sağlık çalışmalarını yaygınlaştırmamız son derece önemli” ifadelerini kullandı. Ziyarete katılan diğer öğrencilerin de taleplerini tek tek dinleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak hepsine başarılar diledi.