YEREL HABERLER - 01 Haziran 2017 Perşembe 11:29

Aydın’da hayvanlar için rehabilitasyon merkezi kurulacak

A
A
A
Aydın’da hayvanlar için rehabilitasyon merkezi kurulacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, Aydın’a gelerek bir takım inlemelerde bulundu. Aydın’a yapılması planlanan Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi için yerinde tespit çalışması yapıldı.


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğünce, Aydın’da Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi kurulacak. 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, şube müdürleri ve teknik personel ile birlikte rehabilitasyon merkezinin kurulması planlanan alanlarda değerlendirmede bulundu. Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinin, Işıklı Mahallesinde kurulmasının planlandığı ve çalışmaların bu yönde yapıldığı öğrenildi. Fizibilite çalışmalarının devam ettiği proje kapsamında rehabilitasyon merkezinin bir iki sene içinde hizmete girmesi öngörülüyor.


Gençoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra, Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkına giderek burada da incelemelerde bulundular. Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkında bulunan Dalyan Karında geleneksel usullerle yapılan balıkçılıkla alakalı sorunları yerinde tespit edilerek, çözüm önerileri görüşüldü.


4. Bölge Müdürü Gençoğlu, şube müdürleri ve teknik personel ile birlikte Milli Park içerisine yapılan kuş gözlem kulesini de ziyaret ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir