SAĞLIK - 20 Kasım 2017 Pazartesi 10:42

Aydın’da profesörler hastaların ayağına geldi

A
A
A
Aydın’da profesörler hastaların ayağına geldi

Aydın’da ilk kez Karacasu’da uygulanan proje kapsamında aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinden gelen 40 kişilik sağlık heyeti engelli ve yaşlı hastaları sağlık kontrolünden geçirdi.

Aydın’da ilk kez Karacasu’da uygulanan proje kapsamında aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinden gelen 40 kişilik sağlık heyeti engelli ve yaşlı hastaları sağlık kontrolünden geçirdi.


Karacasu Kaymakamlığı ve Adnan Menderes Üniversite (ADÜ) iş birliğinde düzenlenen çalışmada Karacasu’da bulunan yüksekokulun kantini hastaneye dönüştürüldü. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ve Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı’nın da yakından takip ettiği çalışmalarda Karacasu merkez ve mahallelerden yüksekokula taşınan 60 hasta tedavi edildi. Gerekli görülen hastalar üniversite hastanesine sevk edildi. Özellikle yatak yarası olan hastaların yaşadıkları bu sıkıntılar giderilmeye çalışılırken ayrıca diş, göz, fizik tedavi gibi branşlarda hastalar kontrollerden geçirildi.


Yüksekokula gelme durumu olmayan bir hastanın evine gidilerek kontrolleri yapılırken bu ziyarette Rektör Bircan ve Kaymakam Büyüknalçacı da yer aldı. Rektör Bircan üniversitenin yalnızca bilimsel araştırmalar yapan yerler olmadığını bu şekilde sosyal çalışmaları sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti. Yaşlı ve engellilere sağladıkları bu hizmet nedeniyle mutlu olduğunu dile getiren Kaymakam Büyüknalçacı, hastalara acil şifalar diledi. Bu proje kapsamında Buharkent Kaymakamı Cafer Kaymakçı ve Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş da Karacasu’ya gelerek hastalara moral verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."