YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2016 Perşembe 12:06

Aydın'dan 20 Gazeteci Malatya'da Ağırlanacak

A
A
A
Aydın'dan 20 Gazeteci Malatya'da Ağırlanacak

Mesleki Birliktelik, Tecrübe Paylaşım Ziyaretleri, Basın İletişim Köprüsü Projesi kapsamında Aydın’dan 20 kişilik gazeteci grubu, 3 gün Malatya’da ağırlanacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, “Aydın’dan Malatya’ya gelecek 20 civarındaki gazetecinin, 3-4-5 Haziran günlerinde Malatya’da çeşitli etkinliklere katılıp, Malatya’nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret edeceklerini söyledi. Abacı, “BİK Malatya ve Aydın Şube müdürlüklerinin organizesiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinin katkılarıyla 3 gün Malatya’da çeşitli etkinliklere katılacak olan Aydın’dan gelecek gazeteci grubu, Malatya’daki meslektaşlarıyla istişare toplantısı da yapacak” şeklinde konuştu.
Abacı, 3 günlük program hakkında da bilgi verdi. Abacı, “Şire Pazarı ziyaret edilecek. Yeşilyurt’ta kiraz bahçesi gezilecek. Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Harası’na gidilerek, ünlü Arap yarış atları incelenecek. Akçadağ Uluslararası Levent Vadisi Fotokamp ziyareti gerçekleştirilecek. Şehir turu düzenlenecek. Battalgazi İlçesinde, tarihi yerler ve Aslantepe Höyüğü gezilecek” diye konuştu.
Abacı, amaçlarının Doğu Anadolu’yu görmemiş olan Ege Bölgesi’ndeki gazetecilerin, doğunun batısı olan Malatya’ya ziyaretlerini sağlayıp, mesleki birliktelik, tecrübe paylaşım ziyaretleri, basın iletişim köprüsü kurmak olduğunu kaydetti. Abacı, sonbaharda ise Malatya’dan 20 civarındaki gazeteci grubunun, Aydın’a ziyaret gerçekleştireceğini kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir