GENEL - 12 Kasım 2018 Pazartesi 09:40

Başkan Özakcan’ın ’Afet Eğitimi Hazırlık Günü’ mesajı

A
A
A
Başkan Özakcan’ın ’Afet Eğitimi Hazırlık Günü’ mesajı

Efeler Belediye Başkanı M.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Özakcan, “Afeti önlememiz mümkün değil ancak en az can ve mal kaybıyla atlatmamız mümkün” dedi.


Başkan Özakcan, Efeler Belediyesi’nin afetler konusuna büyük önem verdiğine ve gerekli çalışmaların yapıldığını vurguladığı mesajında,” Medeniyet yolunda ilerleyen ülkelerin en önemli ihtiyaçlarının başında eğitim gelir. Eğitim sayesinde toplumda yaşayan bireylerin, dünyada meydana gelen olaylara karşı duyarlılıkları ve bilinçleri artar. Yaşanan doğal afetlere karşı toplumu bilinçlendirmek, bu afetler sonucunda maddi ve manevi kayıpları en aza indirmek, doğal afetlerin etkisini azaltmak, bir toplumu eğitmekle sağlanabilir. Aydın’da afet yapısının yerel yönetimler bazında bir ayağını oluşturmakla Türkiye’de bir ilki başararak belki de örnek olacak bir projeye imza attık. Belediye olarak geçtiğimiz yıl 17 Ağustos Depreminin haftasında bilinçli bireyler oluşturmak için afet konulu küçük el kitapçıkları bastırıp Aydınımızda dağıttık. Deprem konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek için; afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası konularında eğitimler verdik. Depremden hemen sonra vatandaşlarımızın toplanabileceği alanları harita üzerinde göstererek belediyemizin internet sitesinde yayınladık. Vatandaşlarımızın bu bilgilerden yararlanması tabi ki zorunlu bir ihtiyaç olacaktır. Deprem anında kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde çalışabilmek için Efeler Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ni(EFEKOM) kurduk. Ayrıca Efeler Belediyesi bünyesinde gönüllü personellerden, Efeler Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (EFAK) oluşturuldu. EFAK ekibimizi, deprem başta olmak üzere afetlere karşı her an hazırlıklı olmak için kurduk. Son teknoloji ekipmanlarla donatılan ekibimiz ile vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Afeti önlememiz mümkün değil ancak en az can ve mal kaybıyla atlatmamız mümkün” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Yaşanan kazayı anlatan tır sürücüsü Muhammet T., “Şahin bir gitti bir geldi derken, ben tanımıyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptım. Çok sert fren yapmadım aslında yavaştım ben, otobüs de vurmuş arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakır’a gidiyordum” dedi. Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Şahin taksi tırın önünde ani fren yaptı. Tır şoförü de ona vurmamak için ani fren yapıyor. Otobüste ona vurmamak için sağa kırınca duvara vuruyor. İyi ki de duvara vurmuş. Direk tıra vursaydı çok kötü olurdu” diye konuştu. Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.