YEREL HABERLER - 29 Ağustos 2016 Pazartesi 17:29

Başkan Toyran’ın 30 Ağustos Mesajı

A
A
A
Başkan Toyran’ın 30 Ağustos Mesajı

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Zafer Bayramının 94. yıldönümünü ayı coşku ve heyecanla kutladıklarını söyledi.
Başkan Toyran mesajında; "Türk Milleti bağımsızlık arzusundan hiçbir zaman vazgeçmeyerek milli mücadelenin en güzel örneğini göstermiştir. Tam bağımsızlık yolunda emperyalizme karşı koyan Ataların torunları olarak; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıldönümünü aynı heyecan ile kutluyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm vatan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gülten Dayıoğlu 2023 Çocuk Romanı Ödülü, Kurt’un oldu Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı’nca düzenlenen Çocuk Romanı Ödülü’nün bu yılki sahibi, ‘Profesör 104-Nükleer Çağ’ adlı romanıyla Tunç Kurt oldu. Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından, Türkçeyi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların yetişmesine katkı sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen Çocuk Romanı Ödülü’nün bu yılki sahibi belli oldu. Dil, anlatım ve içerik açısından özgün, çocuk gerçekliğine uygun, 9-12 yaş okurlara yönelik yazılmış ve daha önce yayımlanmamış eserlerin yarıştığı Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Çocuk Romanı Ödülü’nde bu sene 42 eser yarıştı. Dr. Kemal Ateş, Adnan Binyazar, Prof. Dr. Selahattin Dilidüzgün, Prof. Dr. Sedat Sever ve Mavisel Yener’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen 42 eser arasından, Tunç Kurt’un ‘Profesör 104 - Nükleer Çağ’ isimli romanı bu yılın ödülünü almaya değer görüldü. “Türkçeyi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” Gülten Dayıoğlu Ödülleri Organizasyon Komitesi Sekreteri ve Sözcüsü Murat Dayıoğlu, ödülün yeni kuşak yazarların yetişmesinden büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Türk dilinin olumsuz etkilerden arındırılmasının yanı sıra Türkçeyi doğru ve yalın kullanan yeni kuşak yazarların ve araştırmacıların yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yarışmamız aynı zamanda bir Türkçe ödevi olarak da kabul edilmelidir” dedi. Tunç, 15 Mayıs 2024 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde yapılacak törende ödül ve sertifikasını alacak.
İstanbul 23 Nisan’da Başakşehir’de başkanlık koltuğuna oturan Hikmet’ten Filistin mesajı Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle sembolik olarak başkanlık makamını 10 yaşındaki Hikmet Akif Engi’ye bıraktı. Filistin ve Gazze’de yaşanan katliamlara dikkat çeken Engi, “Filistin’deki çocuklar bu bayramı gönül rahatlığıyla yaşayamıyor” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Başakşehir’de anlamlı bir etkinlik ile kutlandı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, başkanlık makamını sembolik olarak Şehit Serdar Gökbayrak İlkokulu 4-D sınıfı öğrencisi Hikmet Akif Engi’ye bıraktı. Engi bir yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı, diğer yandan da Filistin’de ve Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. “Filistin’deki çocuklar bu bayramı gönül rahatlığıyla yaşayamıyor” Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun, “İlk hizmetinizi açıklar mısınız?” sorusuna cevap veren Engi, “İlk olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum. Atatürk bugünü dünyadaki tüm çocuklara armağan etmiş. Ama biz buruk bir sevinç yaşıyoruz. Filistin’deki çocuklar bu bayramı gönül rahatlığıyla yaşayamıyor” dedi. Başakşehir özelinde de değerlendirmeler yapan Engi, “Başakşehir her yönüyle iyi bir ilçe. Çok seviyoruz, herkes çok seviyor. Spor parkları, oyun alanları kütüphaneler, bilgievleri. Çalışan annelere kreş desteği, geri dönüşüm alanında ciddi çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.
İstanbul Excalıbur gaming laptoplarda Nisan ayına özel indirim fırsatı Oyuncuların ve profesyonellerin, hayallerindekitasarım ve üstün performansa ulaşmalarını sağlayanExcalibur, Nisan ayına özel yepyeni bir bahar indirimiduyurdu. Oyun tutkunlarına özel fırsatlar sunanExcalibur, Nisan ayının sonuna kadar, casper.com.tr’de geçerli olmak üzere tüm Excaliburdizüstü bilgisayarlarında %10 indirim kampanyasıduyurdu. Güç ve performans, hem oyuncular hem de profesyonelleriçin olmazsa olmazı oluşturuyor. Rekabet unsurlarının enüst düzeyde olduğu oyun dünyasında, rakiplerini alt etmek isteyen birçok oyunseverin ya da üstün ve kaliteliçıktılar elde etmek isteyen profesyonellerin ihtiyaçlarınauygun bilgisayarları kullanmaları önem taşıyor. Güç veperformansa, trend tasarımlarla ulaşma hayali kuranbirçok kullanıcının tercihi olan Excalibur, bahara özelyepyeni bir kampanya duyurdu. Nisan ayının sonunakadar sürecek kampanya, Casper web sitesinde geçerli olmak üzere tüm Excalibur dizüstü bilgisayarlarda %10 indirimavantajı sunuyor. Oyuncuların hayali son teknolojiye sahip Excalibur dizüstü bilgisayarlar şimdi kampanyada Oyun dünyası gün geçtikçe rekabetin arttığı bir arenayadönmüş durumda. Güç ve performanstan vazgeçemeyenoyun tutkunlarının imdadına ise oyun deneyiminiartıracak oyuncu bilgisayarları sunan Excalibur yetişiyor. Excalibur, rekabet unsurlarının heyecanla ve aksiyonlaharmanlandığı oyunlarda mücadeleleri kazanmak isteyenoyunseverlerin ihtiyaçlarını gaming laptoplarıylakarşılıyor. Özellikle kazanmak için oynayanlara, Intel’in14. Nesil işlemcisi dahil bir çok işlemcisi ve en yeni RTX 40 serisi NVIDIA ekran kartları ile kişiselleştirilebilenExcalibur laptoplar sahip oldukları üstün performans ilekullanıcılarını bir üst seviyeye taşıyor. Kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına binlerce konfigürasyonseçeneğiyle cevap veren Excalibur, Nisan sonuna kadar web sitesi üzerinden yapılan alışverişlerde %10 indirim fırsatı sağlıyor. Excalibur G911, G870 ve G770gaming laptop modellerinde geçerli olan %10 indirimavantajından yararlanmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.