GENEL - 24 Kasım 2017 Cuma 20:58

Büyükşehirden 24 Kasım Öğretmenler Günü sergisi

A
A
A
Büyükşehirden 24 Kasım Öğretmenler Günü sergisi

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde resim, heykel ve seramik sergisi açtı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde resim, heykel ve seramik sergisi açtı. Sergide 23 öğretmen tarafından yapılan birçok resim, heykel ve seramik eser yer alıyor.


Bir hafta boyunca açık olacak sergide Aydınlı sanatçılar tarafından çeşitli tekniklerle yapılmış 46 resim, heykel ve seramik eser bulunuyor. Serbest çalışmaların yer aldığı “ 24 Kasım Öğretmenler Günü” sergisi tüm vatandaşlar tarafından 30 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.


Öğretmenler Günü dolayısıyla açılan sergiye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar eserleri dikkatle inceledi. Büyük ilgi ve beğeni toplayan sergide vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na böyle bir sergi düzenlediği için teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Oscar ve Altın Palmiye ödüllü Anatomy of a Fall, TV+ta izleyiciyle buluşuyor Dijital içerik platformu TV+, Oscar ve Altın Palmiye ödüllü suç draması ‘Anatomy of a Fall’ filmini, 26 Nisan’da sinemaseverlerle buluşturuyor. En iyi film ve dizileri yıl boyu ekrana getiren TV+, 26 Nisan Cuma günü tüm dünyada büyük ses getiren ‘Anatomy of a Fall’ (Bir düşüşün anatomisi) filmini kullanıcıların beğenisine sunuyor. TV+’ta yayınlanacak film, Cannes’da kazandığı Altın Palmiye ödülünün ardından 5 dalda aday gösterildiği 96’ncı Oscar Ödülleri’nde ‘En İyi Özgün Senaryo’ ödülünün de sahibi oldu. Filmin senaryosu, daha önce Victoria ve Sibyl filmlerinde de birlikte çalışan yönetmen Justine Triet ile eşi Arthur Harari tarafından yazıldı. İntihar mı kaza mı cinayet mi? Film, Sandra Hüller’in başrolde olduğu sürükleyici bir suç draması. ‘Birinin özel hayatı başkasının cehennemidir’ fikrinden yola çıkan film, Fransız Alpleri’nde bir kulübede kocası Samuel ve görme engelli oğluyla izole bir yaşam süren Alman yazar Sandra’yı izliyor. Samuel yüksekten düşerek ölür fakat soruşturma sonucunda ölüm nedeninin intihar mı kaza mı olduğu kesinleşmeyince Sandra cinayet suçlamasıyla tutuklanır. Samuel’in ölümünün sorgulandığı mahkeme süreci, çiftin çalkantılı ilişkilerinin de derinine inen rahatsız edici ve tatsız bir psikolojik yolculuğa dönüşür.
Antalya Büyükşehirden kırsalda vatandaşlara bisiklet turu Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi’nin işbirliğiyle, Konyaaltı ilçesi Çakırlar’da “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Bisiklet turuna birçok bisiklet grubu ve yerel halktan her yaştan vatandaş katılım sağladı. Antalyalıların spora teşvik edilmesi, şehir trafiğinin azalması ve otomobillerin doğaya verdiği zararın azaltılması amacıyla, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Spora verdiği önemi, şehirde düzenlediği etkinliklerle gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki vatandaşları da spora teşvik ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kent Konseyi işbirliğiyle “Köyüm Bisiklete Biniyor” etkinliği düzenlendi. Konyaaltı ilçesi Çakırlar Kapalı Pazar Yeri’nden bisikletleriyle start alan Çakırlar sakinleri, 11 kilometrelik bir rotanın sonunda Gökçam İlkokulu önünde sürüşlerini noktaladı. Bisiklet hediye edildi Bisiklet turuna birçok bisiklet grubu ve yerel halktan her yaştan vatandaş katılım sağladı. Bölgedeki 10 mahalle muhtarı da organizasyona destek verdi. Bisiklet turu tamamlandıktan sonra, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve muhtarlar tarafından, vatandaşa ikramda bulunuldu. Sonrasında ise organizasyona destek veren muhtarların kendi mahallesinden seçtiği 10 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Görme engelli vatandaşlar da katıldı Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, “Etkinliğimizi her sene olduğu gibi yine 23 Nisan haftasında yaptık. Bisiklet severlerle birlikte olmak güzel bir duygu oldu. Görme engelli vatandaşlarımız da burada bisiklet kullandı. Doğanın içinde böyle bir etkinlik düzenlediğimiz için mutluyuz” dedi.