YEREL HABERLER - 15 Ocak 2017 Pazar 09:11

Buzlu yola, tuzlu çözüm

A
A
A
Buzlu yola, tuzlu çözüm

Aydın’da seneler sonra eksiye düşen hava sıcaklıklarıyla karşı karşıya kalan vatandaşlar, yüksek mahallerdeki buzla kaplanan yollarını kendi imkanlarıyla tuzluyor.

Son yılların en sert kışının yaşandığı Aydın’da, kar ve buz hayatı olumsuz etkiliyor. Gece eksi dereceye düşen sıcaklıktan dolayı, mahalle yollarının buzlandığını ifade eden vatandaşlar, yollarda tuzlama yaparak buzlanmayı çözmeye çalışıyor. Yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlar, tuzladıkları buzla kaplı yolların güvenli ulaşıma açılmasını sağlıyor.

Aydın’da bu sene çetin bir kış yaşandığını ifade eden İsmail Ünlü, "Bu yaşıma kadar bu kadar sert geçen bir kış mevsimini çok nadir gördüm. Bu sene de kış mevsimi çok sert geçiyor. Akşamları soğuk hava ile birlikte evimizin önleri ve yollarımız buzla kaplanıyor. Buzlu yolda yürüyemiyor ve araçlarımızı dışarı çıkartamıyoruz. Bizde buzlanmayı çözmek için yolları kendimiz tuzluyoruz. Aldığımız bu önlem bir nebze olsun buzlanmayı önlüyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Define ararken mağarayı çökerttiler... 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı Bursa’nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi’nde kaçak kazı yapan definecilerden mağarayı çökertti. Göçük altında kalan 3 defineci hayatını kaybetti. Şahıslardan birinin cansız bedeni mağara girişinde, ikisi de mağaranın içerisinde jandarmanın arama kurtarma köpeklerince bulundu. Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur da operasyonu bizzat yerinde yönetti. Edinilen bilgiye göre, İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi Karadere Mevkii’nde 3 arkadaşın bir mağarada kaçak kazı yaptığı sırada göçük sonucu kayalar devrildi. Uzun süredir mağaranın definecilerin hedefinde olduğu ve dönem dönem kazılar yapıldığı iddia edildi. İhbar üzerine bölgeye giden jandarma ve 112 ekipleri mağaranın girişinde definecilerden birinin cansız bedenine ulaştı. Mağaranın içerisinde 2 kişinin daha bulunduğu ihbarı üzerine Jandarma ekipleri arama kurtarma ve AFAD ekiplerini istedi. Olay yerine gelen arama Damga ve Meftun isimli kurtarma köpekleri 2 definecinin cansız bedenine ulaştı. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3’e çıktı. Cumhuriyet Savcılığı’nın konuyla ilgili araştırması da sürürken, definecilerin cansız bedenlerinin mağaradan çıkarılacağı ve otopsiye kaldırılacağı öğrenildi. Jandarma da olayla ilgili gözcü konumunda başka kişiler olup olmadığını detaylı şekilde soruşturuyor. Gürmüzlü Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin, "Şahıslara akşamdan beri ulaşılamayınca olay ortaya çıkıyor. Doğum yeri bu köy olan ancak Gölcük’te oturan kişiden haber alınamamış. Daha önceden de bu işleri yaptığı tahmin edilen kişilere ulaşılamayınca bu durum tespit edildi. Jandarma ve savcılığımız olayı soruşturuyor" dedi.