YEREL HABERLER - 12 Ekim 2015 Pazartesi 09:08

Çerçioğlu; “Bizim Kültürümüzde Pusu Kültürü Yoktur”

A
A
A
Çerçioğlu; “Bizim Kültürümüzde Pusu Kültürü Yoktur”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hizmetlerin küçük ayak oyunları ile engellenmemesi gerektiğini belirterek, “Sahada yenemediğin gücü, bileği arkaya dolaşıp pusu kurmayacaksın. Bizim kültürümüzde pusu kültürü yoktur” dedi.
Aydın İl Özel İdaresinin 1,5 yıl önce kapandığını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Aydın’ın taşınır ve taşınmaz malları Ankara’ya peşkeş çekildi. Bize sadece taşınırlarından yüzde 1,2’si, taşınmazlarından da 1,6’sını verdiler. Taşınmazlardan su depoları ve mezarlıklar, taşınırlardan da hurda iş makinaları bize verildi. Hiç birisi de çalışmıyor. Biz de bunun üzerine mahkemeye başvurduk ve birinci raundunu kazandık. İl Özel İdaresi’nin Kuşadası ve Didim’de paha biçilmez, denize sıfır otelleri vardı. Kimin parasıyla yapıldı bu oteller? Aydın halkının vergileriyle yapıldı. Bu mallar bizim mallarımız. Bu mallar Kuşadası’nda, Didim’de kalsaydı iyi olmaz mıydı? Başarılı çocuklarımız gidip oralarda tatil yapsalardı fena mı olurdu? İllâki zenginin çocuğu mu tatile gidecek! Yaşlılarımız var. Ayaklarında romatizması olan teyzelerimiz, ablalarımız o otellere gitseydi fena mı olurdu? Aydın Valisi ne yaptı biliyor musunuz? Aydın’ın bu mallarını, otellerini Ankara’ya verdi. Beş tane oda da kendisine, Valiliğe ayırdı. Vatandaşa kalmasın biz tatil yapalım! Ayıp, ayıp yakışır mı sana?” ifadelerini kullandı.
“BAKANLIĞA ŞİKAYET EDİYORUM”
Başkan Çerçioğlu, sözlerine şöyle devam etti, “Sahada yenemediğin gücü, bileği arkaya dolaşıp pusu kurmayacaksın. Bizim kültürümüzde pusu kültürü yoktur. Şimdi bunu neden söylüyorum! Maalesef üzülerek ifade ediyorum ama hiç kimse küçük ayak oyunlarıyla hareket etmesin diye söylüyorum. Bizim tek yaptığımız iş ne biliyor musunuz? Sizlere hizmet emek. Sizlerin desteği olduğu sürece ben 18 saat hizmet ederim. Sizlere hizmet etmekten de onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Buradan Aydın Valisini de İçişleri Bakanlığı’na şikayet ediyorum. Neden Aydın’ın malları Aydın’da kalmadı! Bakın Denizli Valisi’ne. Denizli’nin mülklerinin yüzde 98’ini Denizli Belediyesi’ne verdi. Neden Aydın Valisi Aydın’ın mallarını Aydın’a vermiyor da en değerlilerini Ankara’ya veriyor. Bu esnada, haydi Vali hata yapmış diyelim. Bizim AKP’li milletvekillerimiz ne iş yapıyordu? Sesleri solukları çıkmadı. Hiç merak etmeyin, ben sizin adınıza Aydın’ın mülklerinin Aydın’da kalması için çalışacağım”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir