YEREL HABERLER - 03 Ağustos 2015 Pazartesi 16:44

Efeler'de 8 Bin Metrekare Yeni Yol Açıldı

A
A
A
Efeler'de 8 Bin Metrekare Yeni Yol Açıldı

Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla ilçe genelinde kısa sürede 8 bin metrekare yeni ham yol açıldı.
Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla ilçe genelinde yaklaşık bir buçuk yılda 8 bin metrekare yeni ham yol açılırken, 76 bin 450 metrekare yeni ve yol kaldırım imalatı, 18 bin metrekare yol ve kaldırım tamiratı, 68 bin 600 metrekare köy ve bahçe yolu tesviyesi yapıldı.
Aydın’ın 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir statüsüne kavuşması üzerine merkez ilçe olan Efeler Belediyesi yaklaşık bir buçuk yıl gibi bir sürede yeni yollar inşa edip, yıpranan ve geçilemez hale gelen yolların malzemeli bakımını yapıyor. Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ihtiyaca göre mevcut yollara malzemeli bakım yaparken, bir yandan da sorumluluk alanına dahil olan mahallelerde yol açma çalışmalarını hızla sürdürüyor.
“HEDEFİMİZ 400 BİN METREKARE YOL”
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, seçim çalışmalarında hizmet kalitesinin ve sürekliliğinin vatandaş odaklı olacağı sözünü verdiğini, verdiği sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirterek, "Bilindiği gibi 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde, Aydın büyükşehir statüsü kazandı. Yetki alanı Eski Aydın Belediyesine göre kat be kat genişletilerek Efeler Belediyesi adı altında belediyemiz kuruldu. Vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde yol talebi geliyor. Bu talepleri karşılamak adına yaz aylarında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol hamlesi başlatacağımızı ve görevimiz süresince yaklaşık 400 bin metrekare yol yapmayı hedeflediğimizi ifade etmiştik. T.C. Efeler Belediyesi sınırlarına katılan ve mahalle statüsü kazanan köyler de dahil olmak üzere çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmektedir. Asfalt çalışması ile birlikte ilçe ve mahallelerde ihtiyaca göre yeni yollar açıp malzemeli bakım yaparak, Efeler ilçesinin her noktasını ulaşılabilir hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.
“EN UZAK MAHALLEMİZ DE OLSA HER TÜRLÜ HİZMETİ ULAŞTIRACAĞIZ”
Çalışmaların gece gündüz devam ettiğini ve hava koşulları uygun olduğu sürece çalışmaların aralıksız süreceğini söyleyen Belediye Başkanı Özakcan, “Yaklaşık bir buçuk yılda Fen İşleri Müdürlüğümüzce 8 bin metrekare yeni ham yol açılırken, 76 bin 450 metrekare yeni ve yol kaldırım imalatı, 18 bin metrekare yol ve kaldırım tamiratı, 68 bin 600 metrekare köy ve bahçe yolu tesviyesi yapıldı. En uzak mahallelerimiz de olsa her türlü hizmeti mutlaka ulaştırmak kararlılığındayız. Acil müdahale ihtiyacı olan bazı sokak yollarının yapımını arkadaşlarımız tamamladılar. Belediye olarak Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO)satın aldığımız iş makinelerimiz geldiği andan itibaren çalışmalarımız hız kazandı. Makine parkımız her geçen gün büyüyecek, bizlerde hizmetlerimizi daha hızlı bir şekilde yerine getireceğiz. Bizi hizmet etmekle görevlendiren vatandaşlarımızın memnuniyeti en büyük hedefimizdir” ifadelerini kullandı.
“BELEDİYE YOL İSTEĞİMİZİ HIZLICA YERİNE GETİRDİ”
Efeler Belediyesi’nin çalışmalarını takdirle karşılayan vatandaşlar, Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a teşekkür ettiler. Efeler Belediyesi Ambarcık Mahallesi’nde yol isteklerinin kısa sürede değerlendirerek yerine getirildiğini ifade eden Saray Kocaçoban, “Yamaçta bulunan evimin önü yağmur yağdığında gölet oluyordu. Ne kendimiz evimizden dışarı çıkıyorduk ne de hayvanlarımızı çıkarabiliyorduk. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bir kere söylememizle geldi bizi ziyaret etti sonra hemen çalışmalar başladı. Efeler Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.