GENEL - 22 Mayıs 2018 Salı 14:48

Germencik Belediyesi her gün farklı bir mahallede iftar veriyor

A
A
A
Germencik Belediyesi her gün farklı bir mahallede iftar veriyor

Germencik Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısı ile her gün bir mahallede düzenlenen iftar organizasyonları devam ediyor.

Germencik Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısı ile her gün bir mahallede düzenlenen iftar organizasyonları devam ediyor.


Ömerbeyli, Kızılcagedik, Turanlar, Alangüllü, Üzümlü, Karaağaçlı mahallelerinde verilen iftarlarda Başkan Akın vatandaşlar ile bir araya geldi.



Vatandaşların yoğun sevgisi ve ilgisiyle karşılanan Akın, masaları dolaşıp vatandaşlara ‘hayırlı iftarlar’ dileğinde bulunurken mahalle sakinlerinin de isteklerini dinledi. Katılımın yüksek olduğu iftar yemeklerinde vatandaşlar, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, belediyenin, düzenlediği bu organizasyonla gönülleri birleştirip sıcak bir ortam oluşturduğunu söylediler.


Hastalık, yaşlılık gibi nedenlerle iftar yemeğine katılamayan vatandaşlar için ise belediye ekipleri vatandaşların evlerine yemek ulaştırdı. Başkan Akın “Belediyemiz her yıl olduğu gibi bu yılda her gün farklı bir mahallede Vatandaşlarımız ile iftar sofrasında bir araya geliyor. Ramazan ayı rahmet ve bereketin bol olduğu bir aydır. Bu iftar programları bizlerin bir arada ve birlikte olduğumuzun göstergesidir. Müslüman olarak hepimizin inancımız gereği tutmuş olduğumuz orucumuzu birlikte açmaktır. Kaynaşmaktır, birliktir, beraberliktir ve kardeşliktir. Bizler Germencik Belediyesi olarak iftar sofralarında hemşerilerimiz ile bir araya gelerek 11 ayın sultanı bu güzel ayda Ramazan’ın bereketini paylaşıyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bayram ziyaretinde eşini öldürüp, kuzenini yaraladıktan sonra kendini vurdu Balıkesir’in Manyas ilçesinde bir kişi, bayram ziyaretine gittiği baba evinde çıkan tartışmada eşini öldürüp, kuzenini yaraladıktan sonra, aynı tabancayla intihar teşebbüsünde bulundu. Olay, Manyas ilçesi kırsal Peynirkuyu Mahallesi’nde 14 Nisan günü meydana geldi. M.K. (35) adlı şahıs, bayram ziyareti için eşi K.K. (32) ile birlikte Manyas’a geldi. M.K., eşi ve teyzesinin oğlu M.G. (37) ile birlikte babası K.K.’nin evine geçti. İddiaya göre, daha önceden aralarında anlaşmazlık bulunan ve bayram nedeniyle barışan M.K. ve kuzeni M.G., birlikte alkol almaya başladı. M.K. yine iddiaya göre eşi K.K.’nin de kuzeni ile barışmasını istedi. Eşi buna karşı çıkınca, taraflar arasında tartışma çıktı. M.K., yanında bulundurduğu tabancasıyla önce kuzeni M.G.’ye ateş etti. Bacaklarına 5 kurşun isabet eden kuzen, kanlar içerisinde yere yığılırken, M.K. bu kez eşi K.K.’yi de başından vurup, daha sonra çenesine dayadığı silahla intihar girişiminde bulundu. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başına 2 kurşun isabet eden K.K., doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. M.K.’nin de durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, M.K. ile 3 yıllık evli olduğu öğrenilen K.K., Manyas ilçesine bağlı Erecek Mahallesi’nde toprağa verildi.
Aydın Trafik ışığı sayısı 9’a yükseldi Aydın’ın İncirliova ilçesi Gerenkova Mahallesi’nin girişine yapılan trafik ışığı ile birlikte sürücülerin Aydın’dan İncirliova’ya beklediği trafik ışığı sayısı 9’a yükseldi. Aydın-İzmir karayolu üzerinde bulunan Gerenkova Mahallesi’nin girişinde sürücüler ve yolcular yolun karşısına geçerken tehlikeli durumlar oluşuyordu. Gerenkova Mahallesi Muhtarı Ayhan Bilici, mahallesinde bulunan okullara servislerin öğrenci taşıdığını ve okul çıkışında öğrencilerin yolun karşısına geçmekte zorlandığını söyledi. Ayrıca okul servislerinin ve mahalleden çıkan bir aracın da karşıya geçerken tehlike yaşadığını ifade eden Bilici, yetkililerden Aralık ayında trafik ışığı talebinde bulunmuştu. Karayolları ekipleri, muhtar Bilici’nin talebini geri çevirmeyip Gerenkova Mahallesi’nin girişine trafik ışığı taktı. Yakında devreye girmesi beklenen trafik ışıkları mahallede sevinç ile karşılandı. Ekiplere teşekkür eden Muhtar Bilici, “Mahallemizin girişinde karşıdan karşıya geçmek imkansız hale gelmişti. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde aşırı trafik oluşuyordu. Bu ışıkların takılmasıyla birlikte artık öğrenciler, mahalle sakinlerimiz, sürücüler güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilecek. Bizim talebimizi geri çevirmeyen Karayolları Müdürlüğüne teşekkür ederiz” dedi. Efeler ilçesinde Otoban Kavşağı’ndan aracı ile hareket eden bir sürücü İncirliova girişine kadar 8 trafik ışığında dururken, yeni yapılan trafik ışığı ile bu sayı 9’a yükseldi.