GENEL - 20 Kasım 2017 Pazartesi 10:31

İmamköylüler toz ve çamurdan kurtuluyor

A
A
A
İmamköylüler toz ve çamurdan kurtuluyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 15 yıl önce asfalt yapılan ve artık asfalt özelliğini kaybeden İmamköy’ün bin 350 metre uzunluğundaki yolu Başkan Çerçioğlu’nun talimatı ile kilit parke taşı ile kaplanıyor.

Aydın’ın Efeler ilçesinde, 15 yıl önce asfalt yapılan ve artık asfalt özelliğini kaybeden İmamköy’ün bin 350 metre uzunluğundaki yolu Başkan Çerçioğlu’nun talimatı ile kilit parke taşı ile kaplanıyor.



Aydın’ın Efeler İlçesi İmamköy Mahallesi sakinleri yıllardır yazın toz kışın ise yağmur ve kar nedeniyle çamurlaşan yol ile sıkıntılı günler yaşıyordu. 15 yıl önce asfaltlanan yol artık bu özelliğini yitirdiği için yolu kullanan vatandaşlar adeta çile çekiyordu. İmamköy Muhtarı Ahmet Direk Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yolun yapılmasını istedi. Bu istek Başkan Çerçioğlu’nun talimatı ile istek olmaktan çıkarak gerçeğe dönüştü. Büyükşehir Yol Yapım ve Bakım İşleri ekipleri aldıkları talimatla iş makineleri ve ekipmanlarla İmamköy’e yığıldı ve bin 350m uzunluğundaki ana caddeyi kilitli parke ile kaplamaya başladı. Çalışmaların kısa sürede bitirilecek yol İmamköylülere daha kaliteli ve modern olarak hizmet verecek.



İmamköy Mahalle Muhtarı Ahmet Direk, 15 yıllık asfalt yollarının yaklaşık 3 yıldır ağır tonajlı araçlardan dolayı asfalt özelliğini kaybederek kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Direk, ”Yolumuz yazın tozdan kışında yağmur ve kar nedeniyle çamurdan geçilmez hale gelmişti. Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız toz, toprak, çamur içinde perişan oluyorduk. Yaşadığımız sıkıntıyı Topuklu Efe’ye söylediğimizde acil olarak müdahale etti. Hemen araçlarını ekiplerini devreye soktu. Çalışmalar şuan da devam ediyor. Kısa sürede bitirilecek. Allah Özlem Başkanımızdan razı olsun. Topuklu Efe’mize çok teşekkür ediyoruz. Onu canı gönülden destekliyoruz. Ölene kadar da destekleyeceğim, arkasındayım” dedi.



Yolu en çok kullanan vatandaşlar ise yıllardır sıkıntı yaşadıkları yollarının yapılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, “Yollarımız çok kötüydü. Büyükşehirden, Özlem Başkanımızdan Allah razı olsun. Başkanımızın her türlü hizmetinden çok memnunuz ASKİ’nden AYBA’sına kadar her türlü hizmeti için teşekkür ederiz” diye konuştular.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."