YEREL HABERLER - 27 Şubat 2015 Cuma 10:07

İŞKUR Ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Aydın İçin Ortak Çalışma

A
A
A
İŞKUR Ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Aydın İçin Ortak Çalışma

Mesleki Bilgi Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri işbirliği protokolü kapsamında Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa Alt Çalışma Grubu toplantısı düzenledi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Nazmi Yaman, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Çopur, İŞKUR Nazilli Hizmet Merkezi Müdürü Şahin Altunkurt, İŞKUR Söke Hizmet Merkezi Müdürü Cemil Altun, Nazilli RAM Müdürü Engin Bacaksız, Söke RAM Müdürü Zekeriya Arak, ESOB Genel Sekreteri Lütfiye Arıcan, Aydın Valiliği İl Planlama Koordinatörü Müdürlüğü Temsilcisi Alaettin Karasu, rehber öğretmenler ile İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları katıldı.
Toplantının ilk oturumunda 2014-2015 eğitim öğretim yılının 1. döneminde yapılan Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık faaliyetleri çalışmaları değerlendirildi. Faaliyetler kapsamında Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanlarınca 159 okulda 7 bin 119 öğrenciye sunum yoluyla bilgilendirme yapıldığı açıklandı. Ayrıca Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, odalar ve dernekler gibi kurum ve de kuruluşlarda işsizlere yönelik bilgilendirme kapsamında İş Arama Becerileri ve İş Piyasası hakkında bin 267 katılımcıya 31 sunum gerçekleştirildiği belirtildi.
Toplantının 2. bölümünde ise 20124 -2015 eğitim öğretim yılının 2. döneminde Aydın’da Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerine ilişkin işbirliği ve koordinasyonun etkin bir şekilde sağlanması, resmi ve özel okullarda, İŞKUR’da ve benzeri yerlerde yürütülecek Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerinin planlanması, Çalışma ve İş Kurumu bünyesinde yapılması planlanan meslek danışmanlığı faaliyetleri üzerinde duruldu.
Toplantı sonunda 7-8 ve 11-12 sınıflarda “Meslek Seçiminin Önemi” konusunda eğitimlerin verilmesi, ayrıca 12 sınıflara mülakat teknikleri ve iş arama becerileri eğitimlerinin verilmesi, çocukların, anne ve babalarının bilinçlendirilmesi için mesleklerin tanıtımlarının “kamu spotu” şeklinde yapılmasının yaralı olacağı belirtildi. 2014-2015 eğitim öğretim yılının 2. döneminde hedeflerinin 8 bin öğrenciye ulaşılması olduğu belirtildi. Sonraki toplantının 2015 yılı Ekim Ayı içinde yapılacağı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir