YEREL HABERLER - 25 Nisan 2017 Salı 12:26

Koçarlı MYO’dan kariyer günleri etkinliği

A
A
A
Koçarlı MYO’dan kariyer günleri etkinliği

Adnan Menderes Üniversitesi Koçarlı Meslek Yüksekokulu kariyer günleri etkinliği Güney Kampüsü Faruk Durdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Adnan Menderes Üniversitesi Koçarlı Meslek Yüksekokulu kariyer günleri etkinliği Güney Kampüsü Faruk Durdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.


Koçarlı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Akan’ın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, Yrd. Doç. Dr. Akan gençlere burada edinecekleri her bilginin sektörde rehber olacağını belirterek, kadın girişimci olmanın önemini ve büyük projelere giden süreci anlattı.


Tarımsal danışmanlık kavramının ele alındığı etkinliğin ilk gününde, tarımsal danışmanlığın işlevi, tarımsal danışmanlığın girişimciliğe etkileri gibi konulara yer verildi.


Tarımsal Danışmanlık Yöneticisi Hacer Bodem, Nar Bahçe işletmecisi Havva Girişken , Yüksek Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner kadın girişimci olmanın önemine vurgu yaparak, küçük bir işletme ile başlayıp sektörde kendini geliştirip araştırarak nasıl büyük bir işletmeye dönüşebilmenin ipuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Yenilikçi olmanın araştırma ve uygulamanın önemini vurgulayan konuşmacılar işlerini büyütme sürecinde yaptıkları çalışmaları ve izledikleri yol konusunda gençlere bilgi ve deneyimlerini aktardı.


Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda devam edilen etkinliğin ikinci gününde ise ‘Özel sektör, çalışanlardan ne bekler?’, ‘Etkili düşünme ve inovasyon nedir ?’ sorularına yanıt arandı.Konuşmacılardan, Coşkun Yıldırım, özel sektörün çalışanlarından bekledikleri , özel sektörde başarılı olmak için ekip çalışmasının önemi, problem çözme ,karar verme süreçleri planlama ve uygulama sürecinin nasıl yapılandırılacağı ve başarıya giden çalışmalar konusunda bilgi ve deneyimlerini dinleyicilere aktardı. Türkiye hafıza şampiyonu Mücahit Aköz ise Etkili Düşünme ve İnovasyon, hafıza tekniklerini kullanmanın yönetemlerini ve zihin haritalama tekniklerini dinleyicilerle paylaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.