YEREL HABERLER - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 16:21

Kuşadası Belediyesi tarihi dokuyu koruma projelerine devam ediyor

A
A
A
Kuşadası Belediyesi tarihi dokuyu koruma projelerine devam ediyor

Kuşadası Belediyesi, tarihi dokuyu korumak amacıyla başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Kuşadası Belediyesi, tarihi dokuyu korumak amacıyla başlattığı çalışmaları aralıksız sürdürüyor.


Tarihi dokuyu koruma projeleri kapsamında Yıldırım Caddesi ve Yıldız Sokak’ta bulunan Anıtlar Kurulu’ndan onaylı iki tarihi Kuşadası evinin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelinirken Kuşadası’nın en eski öğretmenlerinden Sevil Altaş tarafından Kuşadası Belediyesi’ne bağışlanan Dağ Mahallesi Okurlar Sokak’ta bulunan binanın restorasyon çalışmalarına ise başlandı.


Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediyesi tarafından Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteği ile yaşama geçirilen "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar" başlıklı proje kapsamında restorasyon çalışmaları devam eden evler ile 2012 yılında Kuşadalı hayırsever Sevil Altaş tarafından Kuşadası Belediyesi’ne bağışlanan binada başlatılan çalışmaları inceledi.


Tarihi Kuşadası evlerinin turizme kazandırılması, yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel değerlerin turizme entegre edilmesi ile Kuşadası genelinde çeşitli kültürel rotaların oluşturulması hedefiyle hazırlanan proje kapsamında Anıtlar Kurulu’ndan onaylı iki tarihi Kuşadası evinin restorasyon çalışmaları son aşamaya geldi. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yıldırım Caddesi üzerinde yer alan bina “Türk Kahvesi Evi”, Yıldız Sokak’ta yer alan bina ise “Ege Mutfağı” adıyla hizmet vermeye başlayacak.


Başkan Kayalı, GEKA desteği ile restorasyon çalışmaları devam etmekte olan binalarda yaptığı incelemenin ardından Kuşadalı hayırsever Sevil Altaş tarafından mülkiyeti Kuşadası Belediyesi’ne, intifa hakkının ise yüzde ellisi Kuşadası Belediyesi’ne yüzde ellisi KEGEV’e Sevil-Yaşar Altaş Eğitim ve Kültür Merkezi olarak kullanılmak üzere bağışlanan Dağ Mahallesi Okurlar Sokak’ta bulunan binayı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sevil Altaş Evi’nde Kuşadası Belediyesi tarafından, Aydın Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı desteği ile yürütülen çalışmaların yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 5 Hanımevi’de düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 farklı mahallede Hanımevleri açıldı. 76 branş ve 307 farklı kursta eğitim gören 7 bin 177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu. Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Hanımevlerinde; bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma, diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim ve tezhip gibi 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kursları eğitimi veriliyor.