GENEL - 19 Mart 2018 Pazartesi 17:54

Kuşadası’nda yamaç paraşütü için deneme uçuşları başladı

A
A
A
Kuşadası’nda yamaç paraşütü için deneme uçuşları başladı

Ülkemizde turizmin başlangıç noktası olan Kuşadası, turizm çeşitliliğine yamaç paraşütünü de eklemeye hazırlanıyor.

Ülkemizde turizmin başlangıç noktası olan Kuşadası, turizm çeşitliliğine yamaç paraşütünü de eklemeye hazırlanıyor.


Kuşadası Ticaret Odası’nın da desteklediğiTürk Hava Kurumu Kuşadası Şubesi ve SHAK (Kuşadası Sivil Havacılık Kulübü) öncülüğünde, Türk Hava Kurumu Pilotları tarafından Kuşadası’nda deneme uçuşları başladı.Türk Hava Kurumu pilotlarının Kuşadası’na gelerek yaptıkları incelemeler sonucunda belirlenen noktalardan biri olan Güzelçamlı Delibaş Dağı’ndan Kuşadası ve Güzelçamlı’nın muhteşem havası ve manzarası eşliğinde gerçekleşen deneme uçuşları sonucunda, Türkiye’nin konusunda en iyi pilotları, bölgenin uçuş için mükemmel olduğu konusunda görüş birliğine vararakbölgenin, yamaç paraşütü için gerekli hazırlıklar tamamlandığı takdirde, bu sezona yetiştirilebileceğini söyledi.


Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; turizm çeşitliliği açısından Kuşadası bölgesiiçin çok önemli olan yamaç paraşütü aktivitesinive bu konuda öncülük eden Türk Hava Kurumu Kuşadası Şubesi veSHAK’ı (Kuşadası Sivil Havacılık Kulübü) ilk günden itibaren desteklerini belirterek yöneticilerini tebrik etti veKuşadası’na artı değer katacak her türlü oluşumun yanında ve destekçisi olacaklarını söyledi.


Akdoğan; Kuşadası’nın tanıtımına çok önem verdiklerini her fırsatta dile getirdiğine değindi ve Kuşadası’nda yamaç paraşütünün, Kuşadası bölgesinin güzelliklerini tanımada ve tanıtmada büyük rol oynayacağını söyledi. Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; takipçi sayısı milyona yaklaşan Kuşadası Güvercin isimli sosyal medya sayfalarından, yamaç paraşütü deneme uçuşlarında yaşanan güzellikleri anlatan bir de video hazırlatarak yayınladıklarını belirtti ve “sadece yamaç paraşütü yapmak için de ilçemize turist geleceğine inanıyoruz. Onun için tanıtımını şimdiden yapmaya başladık. Umarım tüm prosedürler en kısa zamanda tamamlanır ve yamaç paraşütü ilçemizde aktif hale gelerek, yaklaşan sezona yetişir” dedi.


Kuşadası Ticaret Odası tarafından, Kuşadası’nın tanıtımına yönelik hazırlatılarak sosyal medya hesaplarında paylaşılan 32. video olan Yamaç Paraşütü videosu, yayına ilk girdiği andan itibaren büyük beğeni aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.