YEREL HABERLER - 23 Şubat 2017 Perşembe 08:37

Nazilli’de anaokulu öğrencileri ekmek yapmayı öğrendi

A
A
A
Nazilli’de anaokulu öğrencileri ekmek yapmayı öğrendi

Nazilli’de ekmeğin sofraya geliş öyküsünü yerinde öğrenen anaokulu öğrencileri, pişirdikleri ekmeği büyük bir iştahla yiyerek işletme sahiplerine teşekkür etti.
Nazilli’de 2-6 yaş grubu öğrencilere eğitim veren Nazilli Özel 23 Nisan Kreş ve Gündüz Bakım Evi Kurum Müdürü Esin Ülkü Beyazıt, öğrencileri için yıl boyunca sosyal faaliyetler düzenlediklerini ifade ederek, “Ekmek, sofralarımızın vazgeçilmezi olan ve doyumluk yemek yememizi sağlayan bir besin türüdür. Ekmek her ne kadar soframıza hazır olarak gelse de soframıza gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Ekmeğin ham maddesi buğdaydır. Buğdayın ekmeğe dönüşmesi safhasında ise birçok kişi emek harcamaktadır. Fırıncının tezgahı üstünde ve ya vitrinde görüp imrendiğimiz nar gibi kızarmış, mis gibi kokan ekmeğin öyküsüne tanık olmak için anasınıfı öğrencilerimiz ile ekmek fırınını ziyarete gittik. Ekmeğin yapılışını başlangıçtan itibaren gözlemledik. Öğrencilerimiz her gün yedikleri ekmeğin soframıza gelene kadar hangi aşamalardan geçtiğini gördüler. Un nasıl hamur oluyor, daha sonra nasıl ekmek olarak fırına verilip pişiriliyor, bunu işlemleri dikkatle izleyen minikler fırından yeni çıkan ekmeğin de tadına baktılar. Bize bu faaliyeti gerçekleştirmemiz konusunda destek olan ve öğrencilerle tek tek ilgilenen Numune Tek İşletmeleri ekibine, bizimle ilgilenen ve en sonunda miniklere ekmek ikram eden ustalara ayrıca teşekkür ederiz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.