YEREL HABERLER - 29 Ekim 2014 Çarşamba 16:54

Nazilli’de ‘bayrağına Sahip Çık’ Yürüyüşü Düzenlendi

A
A
A
Nazilli’de ‘bayrağına Sahip Çık’ Yürüyüşü Düzenlendi

Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıl kutlamaları kapsamında yapılan törenler ve yürüyüşlerin ardından Nazilli’de Sivil Toplum Örgütleri tarafından ‘birlik ve beraberlik buluşması’ isimli alternatif yürüyüş düzenlendi.
Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşe Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Emekli-Sen, Eğitim-İş, İşçi Partisi, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türk Anneler Derneği, Türkiye Emekliler Derneği, Turkuaz Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği destek verdi. Kalabalık grup Nazilli Kapalı Spor Salonu önünden başlattıkları yürüyüşü yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından İstasyon Meydanı önünde sonlandırdı.
‘HALKIMIZ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMEK İSTENMEKTE’
Atatürk anıtına gelen kalabalık grup önce saygı duruşunda bulundu, ardından da İstiklal Marşı’nı okudu. Sivil Toplum Örgütleri adına basın açıklamasını okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Güner; “Demokrasiyi kullanarak hem demokrasiyi ve hem de Cumhuriyeti yok etme girişimlerinde bulunulmaktadır. Bu tehlikeli ortamda Türkiye’nin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğünü aymazların, işbirlikçilerin, ihanet odaklarının türlü oyunlarına, kampanyalarına rağmen korumak geçmişte olduğu gibi bugün de, ulusalcıların, cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin sırtında büyük bir sorumluluk olarak durmaktadır. Atatürk’e sahip çıkmak, onun eserlerini sahiplenmek laik Cumhuriyetimizi korumaktır. Tam bağımsızlığa sahip çıkmaktır ve emperyalizme karşı olmaktır” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından daha sonra Andımız ve Gençliğe Hitabe hep bir ağızdan okunarak ‘alternatif yürüyüş’ olaysız bir şekilde son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir