YEREL HABERLER - 06 Şubat 2016 Cumartesi 09:17

Okul Yöneticilerine Kişisel Gelişim Ve Motivasyon Semineri Verildi

A
A
A
Okul Yöneticilerine Kişisel Gelişim Ve Motivasyon Semineri Verildi

Aydın’da İlçe Milli Eğitim ve okul müdürleri ve rehber öğretmenlerine yönelik düzenlenen ve iki gün boyunca devam eden seminerler, Adnan Menderes Üniversitesi Meandros Toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Seminerin ilk oturumu olan 04 Şubat 2016 tarihinde başlayan programda Yaşar Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Galip Ayvat’ın “Bireysel Çabalardan Takım Olma Başarısına” konulu semineri katılımcılara verildi. Aynı gün başlayan ikinci oturumda Kültür Üniversitesi Doğru Tercih Proje Koordinatörü ve Kariyer Danışmanı Nur Erdem Özeren, “Okul Veli İletişimi ve Okullarda Kariyer Planlanması” konularında bilgilerini paylaştı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Oktay Deniz’in sunumuyla başlayan 3. oturumda İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürleri ve Okul Müdürlerine İnceleme ve Soruşturma Teknikleri konularında paylaşımlarda bulunuldu. Seminerin son gününde 4. oturumu ile devam edilen programa, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Müftü Yardımcıları Zekeriya Çamlı, Hulusi Kömürcü ve Eğitim Şube Müdürü H. İbrahim Uludağ ile birlikte katıldı. İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından verilen ve büyük ilgiyle takip edilen seminerde, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eğitim-Öğretimden Sorumlu Şube Müdürleri ve Okul Müdürlerine, “ İnsan Yetiştirme Modelimiz” konularında bilgiler paylaşıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre programın kapanışında yaptığı konuşmada, eğitim görevlisi hocalara, Maarif Müfettişleri Başkanı Oktay Deniz, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ve tüm katılımcılara teşekkür ederek plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.