YEREL HABERLER - 25 Nisan 2015 Cumartesi 12:31

Söke'de Çevre Ve Görüntü Kirliliğine Neden Olan Hurda Araçlar Toplanıyor

A
A
A
Söke'de Çevre Ve Görüntü Kirliliğine Neden Olan Hurda Araçlar Toplanıyor

Söke’nin çeşitli yerlerinde özellikle sanayi sitesi içinde bulunan hurda araçların tespit çalışmaları yapılırken, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan hurda araçların yerlerinden kaldırılması sağlanıyor.
Söke Belediyesi ekipleri, ilk etapta hurda araç sahiplerine ulaşıp bunları kaldırmalarını isterken; sahibini bulamadıkları araçları da çekici yardımıyla bulundukları yerlerden alıyor. Mahalle aralarında, yol kenarlarında bırakılan hurda araçların görsel kirlilik oluşturmasının yanında; madde bağımlıları tarafından da zaman zaman kullanıldığı, yangın tehlikesine açık olan hurda araçların böcek, ve haşarat gibi zararlıların çoğalmasına neden olduğu belirtildi. Son dönemde yapılan çalışmada yaklaşık bir haftalık zaman diliminde 10 civarında hurda araç yerlerinden alındı. Çalışmalara Söke Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri de destek verirken, hurda araçların kaldırılmasının ardından geride kalan atıklar da anında temizleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep SANKO Park 23 Nisan’a özel ödüllü resim yarışması düzenliyor Gaziantep’in yaşam alanı Sanko Park Alışveriş Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel ödüllü resim yarışması düzenliyor. Sanko Park AVM 11. Geleneksel 23 Nisan Resim Yarışması kayıtları 18 Nisan’da itibariyle başladı. 5-8 ve 9-12 yaş grupları olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarışmada 5-8 yaş grubunda birinci bisiklet, ikinci tablet, üçüncü akıllı saat ile ödüllendirilecek. 9-12 yaş kategorisinde ise birinciye oyun konsolu, ikinciye elektrikli scooter, üçüncüye laptop armağan edilecek. Yarışmaya başvurular, 26 Nisan 2024 tarihine kadar Sanko Park AVM danışma bankosundan yapılabilecek. Resim yarışması katılım şartları Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Dr. Öğretim Üyesi Tuğrul Alparslan Damgacı, Arş. Gör. Bekir Baba ve Sanko Holding Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek’in jüri üyeliğinde gerçekleştirilecek Sanko Park 11. Geleneksel Resim Yarışmasının şartları ise şöyle, Yarışmaya 5-12 yaş arası çocuklar katılabilecek. Her katılımcının yalnız bir resimle katılabileceği yarışmanın teması serbest olarak belirlendi. Resimler pastel boya kullanarak 35x50 boyutlu kağıda çizilecek. Katılımcıların ad, soyad ve yaş bilgilerinin eksiksiz olarak resim kağıdının arkasına yazılması gerekmektedir. Yarışma başvuruları 18-26 Nisan tarihleri arası Sanko Park AVM danışma bankosundan yapılacaktır. Yarışmaya son başvuru tarihi olan 26 Nisan 2024 itibarı ile 5 yaşından küçük, 12 yaşından büyük olmamak kaydıyla; (doğum tarihi 1 Ocak 2012’den sonra doğanlar ve 31 Aralık 2019’dan önce doğanlar) katılabilecektir. Yarışma 27 Nisan tarihinde 11.00-18.00 saatleri arasında Sanko Park Ana Etkinlik Alanında canlı gerçekleştirilecektir. (Katılımcıya seansı kayıt sırasında bildirilecektir). Yarışmanın sonucu 2 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacaktır. Kazanan yarışmacılara ödülleri 6-7 Mayıs 2024 tarihlerinde teslim edilecektir.