YEREL HABERLER - 29 Ekim 2014 Çarşamba 12:52

Söke’de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

A
A
A
Söke’de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyetin ilanının 91. Yıl kutlama törenleri Söke’de de yapıldı. Söke’de Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törenlere halkın ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mücahit Tamer ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri, askeri erkan, öğrenci grupları ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Bayramı töreni İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mücahit Tamer ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın törene katılanların bayramlarını kutlaması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer yaptı.
Kaymakam Demirezer konuşmasında; “Ülkelerine olan bağlılıkları ve yaptıkları fedakarlıkların iz ve işaretleri ilçemizin, ülkemizin her yerinde, her adımda kahramanlarının, vefalı insanlarının eserlerinde şanlı bir biçimde görülmektedir. İlçemiz halkının atalarının yakın ve uzak geçmişte bu vatan için yaptıklarını hepimiz biliyor ve takdirle anıyoruz. Yüce Allah yarattığı insanların yollarını, inançlarını seçmekte ve belirlemekte serbest bırakmıştır. İnsan ister kötüyü, isterse iyiyi seçmekte iradeye sahip olarak yaratılmıştır. İster iyi düşünür iyi yapar, ister kötü düşünür kötülüğü seçer, kötü yapar. Fakat yüce Allah iyinin, güzelin, hayrın seçilmesini önerir ve buyuru. Cenab-ı Allah insana bu kadar seçme gücü vermişken vatandaşlarına kendilerini yönetecek kişileri seçme hak ve yetkisi tanımayan ülkeler de çok. Cumhuriyet işte bu özgürlüğün, yani insanların kendi isteklerine göre hayatlarını yönetme hakkı ve gücü tanınan yönetimin adıdır. Cumhuriyet sayesinde gerek belediyeleri, gerek millet meclisini halkımız istediği şekilde seçebilmektedir. Ve kimse kimseye neden bunu seçtin diyememekte, ya da bunu seçeceksin diye zorlanamamakta bulunamamaktadır. Çevremizde halkına rağmen kurulan yönetimler ve halkının ne durumlara düştüğü görmekteyiz” dedi.
Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek toplum olarak tüm bireylerin bir rada yaşamalarına dikkat çeken Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Cumhuriyetin kurulmasında başta Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, şehit düşenleri gazileri rahmet ve şükranla andığını söyledi.
Kaymakam Demirezer’in konuşmasının ardından Hilmi Fırat Anadolu Lisesi öğrencisi Dicle pelin Evren, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrenicisi Ceren Polat ve Uğur Ateş, Yavuz Selim Lisesi öğrencisi Hasan Karacaoğlan günün anlamına ilişkin şiirler okudular. Söke Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Fevzipaşa İlkokulu halk oyunları ekibinin gösteri sundu. Tören Söke Belediyesi Şehir Bandosu eşliğinde okullar, askeri tören birliklerinin geçişi ile son buldu.
“BAĞLILIK İÇİN YÜRÜDÜLER”
Gerçekleşen törenin ardından Cumhuriyet’e bağlılık yürüyüşü gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mücahit Tamer ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere protokol üyeleri ve öğrenci grupları Dere, İstasyon ve Aydın caddelerini takiben yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son bulurken; yürüyüş için Söke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Türk Bayrakları dağıttı. Yürüyüş anında evlerden ve dükkanlarından vatandaşlar alkışları ve bayraklarıyla destek verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Palancıoğlu yapımı devam eden Adem Tanç Cami’yi inceledi Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yapımı devam eden Adem Tanç Camii ve Hatice Tanç Kur’an Kursu’nun yapım çalışmalarında sona gelindi. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu yapım çalışmalarını yakından inceledi. Melikgazi’de yeni dönem hizmetlerine vakit kaybetmeden başlayan Başkan Palancıoğlu; "Yıldırım Beyazıt Mahallemizde güzel bir camiyi ve Kur’an Kursu’nu tamamlamak üzereyiz. Hayırsever Adem Tanç ve eşi Hatice Tanç hanımefendi adına güzel bir camiyi ve Kur’an Kursu’nu belediyemizin katkısıyla hayata geçiriyoruz. Kaba inşaatı, ince inşaatı bitti. Şu anda çevre düzenlemesini yapıyoruz. Çevre düzenlemesinin ardından asfaltlama, otopark ve çocuk oyun gurubu yapacağız. İnşallah ortaklaşa şekilde burayı bitirmek üzereyiz. Hayırseverlerimizle birlikte, belediyemizin katkısıyla birçok projeleri ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde birer birer hayata geçiriyoruz. Her şey daha güzel bir Melikgazi için. İlçemizde bölgelerin nüfus yoğunluklarına göre, ihtiyaçlarına göre projeler tasarlıyoruz. Yapımını bir an evvel neticelendirip vatandaşlarımızın hizmetine sunmak bizim için son derece önem taşıyor. Adem Tanç Camii ve Hatice Tanç Kur’an Kursu’muz Melikgazi’mize hayırlı olsun. İnşallah yakın zamanda açılışını yapacağız. Hayırseverimiz Adem Tanç’a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hayırseverimizden sözünü aldık. İnşallah ilerleyen dönemde kendisi ile Melikgazi’ye bir de okul yapma hazırlığındayız" dedi. Melikgazi Belediyesi ile ortaklaşa yaptıkları projenin hayata geçtiğini ve bu durumdan çok mutlu olduğunu söyleyen hayırsever Adem Tanç ise Başkan Palancıoğlu’na teşekkür etti.
Muş Muş’ta 40 bin TL’ye çoban bulunamıyor Muş’ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor. Besiciler, hayvanlarına bakacak çobanı bulmak için çaba sarf ederken, 40 bin liraya varan aylık maaş, giyecek, yemek ve ayakkabı gibi avantajlar sunmalarına rağmen çoban bulamıyorlar. Özellikle gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş’un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Gençlerin çalışmak için batı illerini tercih etmelerinden dolayı her yıl olduğu gibi bu yıl da çoban bulamamanın sıkıntısının yaşandığını söyleyen Muş Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Nimet Salkım, özellikle gençlerin sosyal güvencesi olduğu için büyük şehirlere giderek asgari ücretli işlerde çalışmayı tercih ettiğini kaydetti. Salkım, “Baharın gelişiyle hayvanlarımızı meralara saldık. Şimdi, bizim şöyle bir sorumuz var sektör olarak. Aslında bu sorun Türkiye geneli bir sorundur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu sorunumuz daha büyüdü. Biz 40 bin TL maaşla çoban bulmaktan zorluk çekiyoruz. Maaşı 40 bin TL olmasına rağmen biz çoban bulmaktan zorluk çekiyoruz. Bunun yanında biz her yıl çobanlara peynir ve yün vermemize rağmen bulamıyoruz. Çoban bulamamamızın sebebi ise kırsal alanlarda biz gençleri tutamıyoruz. Gençler şehir merkezlerinde özellikle tekstil ortamlarında, farklı iş ortamlarında asgari ücretle bu işi kendilerine daha cazip buluyorlar. Oysaki çoban maaşı şu anda 40 binin üzerindedir. Bu iyi bir para. Buna rağmen biz çoban bulamıyoruz. Bu sadece Muş’un sorunu değildir, bu Türkiye geneli bir sorundur. Türkiye geneli hayvancılık sektörü çoban sıkıntısı çekiyor” şeklinde konuştu. Muş’un besicilik geleneğini sürdürmek ve sektörün geleceğini güvence altına almak için çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiğini söyleyen besicilerden Mizgin Sönmez ise “İlkbaharın gelmesiyle hayvanlarımızı meralara çıkardık. Her yıl olduğu gibi bu yılda çoban bulmakta zorlanıyoruz. 40-50 bin TL maaş vermemize rağmen çoban bulamıyoruz. Kimse çobanlık yapmak istemiyor. Bazen bir aile bir çoban tutuyor, bazen birkaç aile birleşip çoban tutuyorlar. Maalesef çoban bulmak bu kadar kolay değil. Kışlık peynir, yeme içme ve diğer tüm ihtiyaçlarını biz karşılamamıza rağmen çoban bulamıyoruz” ifadelerini kullandı.
Eskişehir Başkan Kurt, belediye çalışanları ile bayramlaştı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan personel ile bayramlaştı. Başkan Kurt ilk olarak ana hizmet binasında personel ile bayramlaştı. Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde Başkan Kurt, törene katılan tüm personelle tokalaşarak personelin bayramını kutladı. Bayramlaşma töreninde konuşan Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi personeli ile 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra ilk kez bir araya geldiklerine dikkat çekti. Personelin bayramını kutlayan Başkan Kurt, 31 Mart Yerel Seçimlerinde kendisine destek verdiği için de belediye personeline teşekkür etti. Yeni dönemde yeni hedeflerin var olduğunu belirten Başkan Kurt, “Yeni çalışma biçimimiz olacak, sistemi gözden geçireceğiz. Aksayan yerler nereler, olumsuz tarafımız var mı bunlara bakacağız. Seçim çalışmaları boyunca üç ay gezdiğimiz yerlerde aldığımız geri dönüşlerde eksiklerimizi de tespit etmiş olduk. Onun için yeni dönemle ilgili hepinizden daha çok çalışma beklediğimi vurgulamak istiyorum. Kılık kıyafetten çalışma biçimine, çalışma saatlerine ve uyum içinde olmanıza özen göstermemizi rica ediyorum. Odunpazarı Belediyesi olarak çok iş ürettik. Eskişehir’deki belediyeler içerisinde somut olarak en çok iş üreten belediye Odunpazarı Belediyesi’dir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, bayramınızı kutluyorum. Çoluğunuzla, çocuğunuzla mutlu bir yaşam diliyorum” dedi. Sendika başkan ve temsilcilerinden Başkan Kurt’a destek teşekkürü Bayramlaşma töreninde Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, TÜM BEL SEN Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Derya Yurtaydın Özkar, Tüm Yerel Sen Başkanı Caner Özcan, Türk Yerel Hizmet-Sen temsilcisi Selami Küçükoğlu, BEM BİR SEN Eskişehir Şube Başkanı Fethullah Özsarı, yaptıkları konuşmalarda 31 Mart Yerel Seçimlerinde 3’üncü kez Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Başkan Kurt’u tebrik etti. İşçi ve emekçilere verdiği destek için Başkan Kurt’a teşekkür eden sendika başkan ve temsilcileri, herkesin bayramını kutladı. Park ve bahçeler şantiyesinde coşkuyla karşılandı Başkan Kurt, Ana Hizmet Binasındaki bayramlaşma töreninin ardından Fen İşleri, Temizlik İşleri, Ulaşım, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Gökmeydan Mahallesi Ek Hizmet Binası’na giderek personel ile bayramlaştı. Başkan Kurt, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şantiyesi’nde coşkuyla karşılandı. Davul zurna ekibi karşılanan Başkan Kurt, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları ile karşılıklı çiftetelli oynadı, halay çekti. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Ulaşım ve Park Bahçeler müdürlüğü personelinden memnun olduğunu belirten Başkan Kurt, personele çalışmalarından dolayı teşekkür etti.