GENEL - 19 Ekim 2017 Perşembe 14:49

Söke’de Muhtarlar Yetkilerini Geri İstiyor

A
A
A
Söke’de Muhtarlar Yetkilerini Geri İstiyor

Muhtarlar Günü Söke’de gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Muhtarlar Günü Söke’de gerçekleştirilen törenle kutlandı. Cumhuriyet meydanındaki törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş, çeşitli daire amirleri, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile muhtarlar katıldı.


Tören Söke Muhtarlar Derneği’nin çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Köprüalan Mahalle Muhtarı Mustafa Öztürk yaptı. Muhtarların devamlı devletin yanında olan ilk kademe hizmet gören bir müessese olduğunu belirten Mustafa Öztürk; “Muhtarlar halkın istek ve taleplerini ilgili kurumlara ileten önemli kurumdur. Muhtarlar devletin ilk kapısıdır” dedi.


“Tüzel kişiliğimiz geri verilsin”


Konuşmasında çeşitli kurum ve kuruluşların yaptıkları işlerde kendileri ile görüş alışverişinde bulunmalarını isteyen Mustafa Öztürk; “Mahallelerin en yetkili kişileri olmamıza rağmen yetkilerimizi kullanamıyoruz. Büyükşehir yasasıyla kaldırılan muhtarların tüzel kişiliklerin yeniden verilmesini istiyoruz” diye konuştu.


Daha sonra törende Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna bir şiir okurken, tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da ‘Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde ‘Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi’ kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı, programın Van ilindeki paydaşları olan firmaların temsilcilerinin katılımıyla Van’da DAKA merkez binasında gerçekleştirildi. DAKA’dan yapılan açıklamada, Rol Model Programı’na Van, Muş ve Bitlis illerinde metal, mobilya/ahşap ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firmanın seçildiği belirtilerek, “Seçilen firmalara başta kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, dış ticaret ve üretim süreçleri olmak üzere farklı alanlarda teknik ve idari eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Programın temel amacı, 6 ay boyunca verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile firmaların kurumsallaşmalarını ve üretim süreçlerini geliştirerek daha rekabetçi olmalarını sağlamaktır. Program, Muş ve Bitlis’te yapılacak toplantılarla devam edecektir” denildi.