ÇEVRE - 22 Mayıs 2018 Salı 14:33

Söke’de toplu balık ölümleri

A
A
A
Söke’de toplu balık ölümleri

Aydın’ın Söke ilçesi Söke Ovası içerisinde yer alan Büyük Menderes Nehri tahliye kanalındaki toplu balık ölümleri endişeye yol açtı.

Aydın’ın Söke ilçesi Söke Ovası içerisinde yer alan Büyük Menderes Nehri tahliye kanalındaki toplu balık ölümleri endişeye yol açtı. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, toplu balık ölümleriyle ilgili inceleme başlattı.


Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinden doğup Denizli’den geçerek Aydın’a ulaşan Büyük Menderes Nehri’nde, toplu balık ölümleri yaşandı. Nehrin Balat Mahallesi yakınlarındaki bölümünde çok sayıda balık kıyıya vurdu. Bölgede çobanlık yapan Hakkı Çetin, dünden beri balık ölümleri olduğunu belirterek, "Suyun rengi çok pis durumda. Ben hayvanlarıma nasıl burada su içereceğim. Çok ağır bir koku var. Bir an önce sebebinin bulunması lazım" dedi.


İhbar üzerine Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Söke İlçe Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, gerekli incelemelerin yapıldığını belirtip, "Her yıl bu bölgede bu tür balık ölümleri yaşanıyor. O bölgede tarım çok fazla olduğu için zirai ilaçlardan nehirdeki balıkların zehirlendiğini düşünüyoruz. Bununla ilgili gerekli çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.


Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ise, ekiplerin bölgede çalışmalara başladığını, incelemenin ardından balık ölümlerinin sebebinin belli olacağını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep ANKA’da bayram coşkusu Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hastane yönetimi bu özel günde koltuklarını çocuklara bırakırken, hastanede tedavi gören çocuklar da bayram coşkusunu yaşadı. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında hastane koridorları Türk bayrakları ve balonlarla donatılırken, çocuk servisi ve poliklinik odaları da süslendi. Bayram coşkusu hastane odalarına da taşındı. Çocuklar odalarında ziyaret edildi. Yöneticiler onların bayramını kutlayarak, onlara Türk bayrağı, balon ve çeşitli hediyeler verdi. Hastalıklarını unutup bayram havası yaşayan çocukların sevinci görülmeye değerdi. Rahatsızlıkları nedeniyle bayramı hastanede geçirmek zorunda kalan çocuklar ve aileleri, hastane yönetimine bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür etti. Hastane yönetimi, bu özel günde koltuklarını da çocuklara bıraktı. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Ağdağ, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımız ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğinin, onlara duyulan güvenin göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Türkiye, dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olma özelliği taşımaktadır. ANKA Hastanesi olarak sağlıklı ve bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlamak için büyük çaba sarf ediyoruz. Bu hepimizin en asli görevidir. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Bayramın tüm dünya çocuklarına mutluluk getirmesini ve dünya barışına vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan 23 Nisan Mesajı AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Filistin’de yaşanan insanlık dramı ve Gazzeli çocuklara dikkat çeken Ölmeztoprak, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız vesilesiyle bir kez daha Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Filistin’deki çocukların durumuna sessiz kalmayacağımızı beyan ediyoruz. Mazlumlara umut olmaya devam ederek başta Gazze’deki masumlar olmak üzere tüm çocukların gözünün yaşının dindiği daha adil bir dünya için mücadele edeceğiz” dedi. Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılına erişmenin heyecanı ve kıvancı içerisinde olduğumuzu belirten AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak yayımladığı mesajda, “Bugün, bir ulusun varoluş mücadelesiyle bağımsızlık yolunda attığı en önemli adımdır; ulusal egemenliğin ve milli iradenin dünyaya haykırıldığı Cumhuriyet tarihimizin dönüm noktasıdır. Türk milletinin kendi geleceğini tayin etme kararlılığının en önemli nişanesi olan bugünü Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklara armağan etmiştir. Dünyanın geleceği çocuklarımızın elindedir ve Atatürk, demokrasimizin teminatı Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışında bu bayramı ilan ederek çocuklarımıza daha özgür, demokratik ve adil bir dünya bırakmamız gerektiğine dikkat çekmiştir” ifadelerine yer verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramını da hatırlatan Ölmeztoprak mesajında şu satırlara yer verdi: “Tüm dünya çocuklarına hediye olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda maalesef tüm dünyanın gözü önünde Filistin’de çocuklar, çocuk olmanın mutluluğunu yaşayamamaktadır. Gazze’de bir damla suya, bir lokma ekmeğe muhtaç bırakılan çocuklar öldürülmekte, öksüz ve yetim bırakılmaktadır. Sözde gelişmiş ülkeler buna seyirci kalırken, çocuklara ve mazlumlara yine yüce Türk milleti sahip çıkmaktadır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız vesilesiyle bir kez daha Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bu zalimliğe sessiz kalmayacağımızı beyan ediyoruz. Mazlumlara umut olmaya devam ederek başta Filistinli masumlar olmak üzere tüm çocukların gözünün yaşının dindiği daha adil bir dünya için mücadele edeceğiz. Tarihi mirasımızı, milli kimliğimizi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi yarınlara taşıyacak, dünyanın geleceğine kardeşlik tohumları ekmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle “Egemenlik; kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle temelleri atılan TBMM’nin kuruluş yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”