YEREL HABERLER - 12 Ekim 2015 Pazartesi 13:13

Söke'de Yürüyüş Ve Oturma Eylemi

A
A
A
Söke'de Yürüyüş Ve Oturma Eylemi

Söke’de KESK’e bağlı Eğitim-Sen Cumartesi sabahı Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırı olayını gerçekleştirilen eylemle bir kez daha kınadı.
Söke Lisesi önünden başlayıp, Aydın Caddesi güzergahından Cumhuriyet (Hükümet) Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eylemi yapıldı. Yürüyüş ve oturma eylemine diğer sendikalar ve sivil toplum örgütleri de destek verirken, CHP ve HDP İlçe Teşkilatı temsilcileri de yer aldı. CHP Aydın Milletvekili Adayı Tayfun Talipoğlu ve HDP Aydın Milletvekili Adayı Sevay Açıcı da eyleme destek verenlere arasındaydı.
Cumhuriyet Meydanı’nda oturma eyleminin ardından kitlesel basın açıklamasını katılımcılar adına Eğitim-Sen Söke Şube Başkanı Hayri Yaptaterek yaptı. Yaptaterek açıklamasında; “Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını. 128 canımızı aldılar aramızdan. Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir