YEREL HABERLER - 22 Ocak 2017 Pazar 15:49

Spor Toto 2. Lig

A
A
A
Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Nazilli Belediyespor, kendi sahasında ağırladığı Kahramanmaraşspor’u 2-0 mağlup etti.

Maçtan Dakikalar:
17. dakikada Devrim’in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Yakup’un şutu kaleci Metin’de kaldı.
25. dakikada kazanılan köşe vuruşunu Atilla kullandı. Atilla’nın ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Zafer’in vuruşu ağlara giderken Aytürk eliyle kesti. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.
27. dakikada kazanılan penaltıyı Ali kullandı. Ali’nin vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0
45. dakikada Hakan’ın kullandığı serbest vuruşta top, kaleci Mesut’tan döndü. Topu önünde bulan Atilla’nın şutunu çizgi üzerinde savunma karşıladı. Dönen topla ceza alanı dışında buluşan Ali’nin sert şutu yan ağlarda kaldı.
67. dakikada savunmanın gönderdiği topla Nazilli defansının arkasına sarkan Devrim, Hakan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
90+3. dakikada Zafer’in ara pasıyla buluşan Mert Çapar, defansın arkasına sarktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Mert Çapar’ın aşırtma vuruşunda top ağlarla buluştu. 2-0

Stat: Nazilli İlçe
Hakemler: Atilla Karaoğlan xx, Suat Güz xx, Mehmet Akıncık xxx
Nazilli Belediyespor: Metin xxx, Sabri xx, Berkay xx (Mert Çapar dk. 78 x), Mert Çakar xxx, Atilla xxx (Tuna dk. 86 ?), Hakan xx, Yüksel xx, Zafer xxx, Gökhan xx, Hüseyin xxx, Ali xxx (Fatih dk. 70 xx)
Kahramanmaraşspor A.Ş.: Mesut x (Akın dk. 58 xx), Yusuf xx, Selçuk xx, Devrim xx, Feyyaz xx, Fatih x, Yakup xx, Aytürk xx (Uğur dk. 81 ?), Evren xx, Eser xx, Kayhan x (Barış dk. 71 x)
Goller: Ali (dk. 27 P), Mert Çapar (dk. 90+3) (Nazilli Belediyespor)
Kırmızı Kart: Hakan (dk. 67) (Nazilli Belediyespor)
Sarı Kartlar: Berkay, Mert Çapar, (Nazilli Belediyespor), Fatih, Aytürk, (Kahramanmaraşspor A.Ş.)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.