YEREL HABERLER - 24 Ocak 2013 Perşembe 14:32

ARAPLAR NİОDE`DE YATIRIM YAPACAK

A
A
A
ARAPLAR NİОDE`DE YATIRIM YAPACAK

Suudi Arabistanlı Astra Holding, Niğde`nin Bor İlçesinde yatırım yapmak için Niğde Valisi Alim Barut`u ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundular.
Ziyarette Suudi Arabistan Menşeli Astra Holding Yönetim kurulu başkan yardımcısı Ali M.A-Mezrawi, "İlaç, Tarım, Maden, Döküm Demiri, Çelik Konsol, Petro Kimya ve farklı Sanayi alanlarında çok farklı sektörlerde 11 Ülkede 62 coğrafik alanda yatırımlarımız devam ediyor. Yatırımlarımızdan bir kısmını buraya getirmeyi düşünüyoruz. Sizlerin destekleri olmadan da başarılı olamayacağımızı düşünüyorum" dedi.
Yapılan ziyeretten memnun olduğunu dile getiren Vali Alim Barut, "Biz istiyoruz ki bu ekonomik bir faaliyet sizde kazanın bizde kazanalım. Burada yatırım yapılması istihdamı artırır, bize büyük fayda sağlar, yeni değer üretiyor. Bundan tabiî ki gelen gruplarda kazansın bizde kazanalım. Zaten iktisadi kuralda budur. Buraya yapılacak yatırımların altyapısı bizden ve çevremizden karşılanabilir. Zaten çevremiz çok geniş ve yakın. Niğde Üniversitesi ile ilgili şöyle gelişmeler var; Üniversitemizde Tekno Park kuruyoruz, Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Teknoparktan İlimize yatırım yapmak isteyenler istifade edebilecekler. Ayrıca Tarım Bilimleri gelecek yıl öğrenci alacak. Ziraat Fakülteleri içerisinde İngilizce eğitim alacak olan Türkiye`de tek yer olacak. Bu sebeple de Üniversitemiz sanayi işbirliği açısından daha donanımlı olacaktır" diye konuştu.
Ziyarette Bor Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu ile Astra Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Holding bünyesinde bulunan Bor OSB`de Astranova İlaç Fabrikasının Yöneticileri de hazır bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir