YEREL HABERLER - 13 Şubat 2013 Çarşamba 16:34

6 ROMAN FEDERASYONU VE 70`TEN FAZLA ROMAN DERNEĞžİ BİR ARAYA GELEREK ROMFO`YU KURDU

A
A
A
6 ROMAN FEDERASYONU VE 70`TEN FAZLA ROMAN DERNEĞžİ BİR ARAYA GELEREK ROMFO`YU KURDU

Türkiye genelinde yaşayan romanların sorunlarına çözüm üretebilmek adına Türkiye Roman Hakları Forumu (ROMFO) kuruldu. Edirne Roman Derneği (EDROM) Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy, tüm bölgelerdeki Romanların sorunlarını hiçbir ayırım gözetmeksizin ilgili mercilere taşıyacak ve çözüm yolları arayacaklarını söyledi.
Türkiye de sosyo-kültürel olarak farklı kimlikleri de içinde barındıran 110 Roman Derneği ve 8 de Roman Federasyon olduğunu kaydeden Ulusoy, Türkiye`deki Romanların en büyük sorunlarının eğitim, istihdam, sağlık ve barınma gibi temel ihtiyaçlar olduğunu belirtti.
İstanbul`da, Türkiye`deki Romanları temsil eden dernek ve federasyon başkanları ile birlikte 12-13 Kasım 2012 tarihinde Türkiye Roman Hakları Forumu`nu oluşturduklarını ifade eden Ulusoy, ``Bu oluşumun içerisinde Marmara, Trakya, Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinden olmak üzere 6 federasyon ve 70`i aşkın dernek katılmıştır`` dedi.
Konuşmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`le olan görüşmesinden de bahseden Ulusoy, Türkiye`de bir ilkin gerçekleştirilerek Uzunköprü`de 80 m2`lik roman konutlarının yapılacağını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir