POLİTİKA - 15 Ocak 2012 Pazar 15:54

CHP`DE KATILIM TÖRENİ

A
A
A
CHP`DE KATILIM TÖRENİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ’Fezlekeden kahraman çıkmaz’ sözüne şöyle cevap verdi: "Fezkeleden kahraman çıkmaz bunu biliyoruz.
Bu fezlekeden çıksa çıksa demokrasi adına yüz kızartıcı bir tablo çıkar. Bu fezlekeden çıksa çıksa sistem adına bir utanç tablosu çıkar."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir törenle, CHP’ye katılanlar için rozet takma töreni düzenlendi. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yüzlerce vatandaşın katıldığı törene CHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri katıldı. Tören şehitler ve hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından Kılıçdaroğlu için yazılmış bir şiir seslendirildi. AK Partili ilçe başkanlarının ve
AK Partili üyelerin de arasında olduğu yaklaşık 3 bin kişinin CHP’ye katıldığı törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her koşulda demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini söyledi. "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atılan salonda, Kılıçdaroğlu vefat eden Rauf Denktaş’a rahmet dileyerek, Kuzey Kıbrıs’a ve ailesine baş sağlığı diledi. Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Lefter’in de vefatına değinen Kılıçdaroğlu, Lefter’e rahmet yakınlarına da baş sağlığı diledi.
"İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye oluşturmak istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, hiçbir gücün insanoğlunun özgürlük taleplerini elinden alamadığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın "Kusura bakmasınlar, fezlekeden kahraman çıkmaz" sözüne cevap veren Kılıçdaroğlu, "Bu fezlekeden çıksa çıksa demokrasi adına yüz kızartıcı bir tablo çıkar. Bu fezlekeden çıksa çıksa sistem adına bir utanç tablosu çıkar" dedi. Başbakan Erdoğan’a "Dön de kendine bak" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu fezlekeden özel
yargı sistemiyle, özel mahkemelerle milletin kafasına sopa çıkar. Başbakan doğru söylemiş; bu fezlekeden kahraman çıkmaz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’a samimi olarak bir soru sormak istediğini söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "27 Mayıs e-muhturasından kahraman çıkar mı, çıkmaz mı? Bunun cevabını herhalde siz benden daha iyi biliyorsunuz?" Muhtıranın ardından Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe Sarayı’nda 135 dakika görüşme yaptıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ne görüştünüz siz?" diye sordu.
"Fezleke düzenledin diye senle kanka mı olacağız?" diyerek Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, 135 dakikalık görüşmenin vatandaşa açıklanmasını istedi. "Değişim diyorsun, gömlek çıkarttın, atlet çıkarttın, pantolon çıkarttın" diyen Kılıçdaroğlu, "Sen Başbakan olurken, sana bütün meşruluğunu veren parlamentoydu. Sen yasaklı olduğun dönemde, ’artık muhtar bile çekilemez’ denilen bir dönemde bu parlamento seni kurtardı" şeklinde konuştu.
MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Kendisi hakkında hazırlanan fezlekeye de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, hakkında açılan fezlekenin ’iktidarı eleştiremezsin’ anlamına geldiğini söyleyerek, "Eleştireceğim Sayın Başbakan, eleştireceğim" dedi. Muhalefetin sadece ve sadece demokrasilerde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, kendilerinin bu görevi yerine getirdiğini söyledi. "Oturun oturduğunuz yerde diyorlar. Bütün CHP’liler olarak oturmayacağız. Mücadelemizi yapacağız" diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün dünya, bütün demokrasilerde bu fezlekenin ne
anlama geldiğini herkes biliyor. Almanya’dan dünyanın birçok ülkesinden bu fezlekeye tepki geldi. Neden? Bu fezleke ’Konuşmayın, susun’ demektir bu fezleke" diyerek, CHP’nin susturulmaya çalışıldığına vurgu yaptı.
"Böyle bir fezleke karşısında Tayyip Erdoğan’ı demokrasi ve hukukun yanında görmek isterdik" diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ’Olması gereken oldu’ sözünün demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini çünkü, ’oh oldu’ anlamına geldiğine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Benim de hiçbir CHP milletvekilinin de dokunulmazlığa ihtiyacı yok. O senin için geçerlidir" diyerek, Başbakan Erdoğan hakkında açılan fezlekeleri saydı.
"Sen bu suçlarla fikir özgürlüğünü nasıl aynı kefeye koyarsın?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Biz de çok şükür zimmet yok. Otobüs biletlerinde kalpazanlık yok" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, kendilerinin yargı mahkemelerini eleştirdiklerini söyledi.
"Dünün mazlumuydun, artık bugünün zalimi oldun" diyerek Başbakan Erdoğan’a seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen artık zenginlerin adamısın. Sen artık zalimlerin yanındasın, mazlumları unuttun sen" dedi.
AK Parti’nin bir alanda çok başarılı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "O alan da AK Parti’nin reklam kampanyasıdır. AK Parti olağanüstü kampanyada başarılıdır" diye konuştu.
Türkiye’nin bugün Ortadoğu’nun en güvenilmez, en itibarsız ülkesi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, Suriye ve İran’la bir anda düşman olunduğunu söyledi. Dış politika için "Nasıl bir sıfır sorun bu?" diyen Kılıçdaroğlu, "Türk Cumhuriyetleri ne oldu? Onlarla ilişkilerimiz ne oldu? Hiç gidip geleniniz var mı? Onlarla dayanışma içinde olalım diyeniniz var mı?" dedi.
Türkiye’nin ekonomik durumuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Şu kış gününde evinin ısınmasını sağlayamayan kişi sayısı 26 milyon 268 bin kişi" diyerek, maddi yoksulluk sınırının altında olanların sayısının 45 milyon olduğunu söyledi. Türkiye’nin her alanda sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir iktidar neyle uğraşır, bu sorunları çözmek için uğraşır. Biz neyle uğraşıyoruz? 29 Ekim’lerle uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu ayrıca, "19 Mayıs’ı neden kutluyoruz, Atatürk Samsun’a çıktığı için kutluyoruz. Peki soruyorum, Atatürk Samsun’a kendi için mi çıktı, turistik gezi için mi Samsun’a çıktı. Kurtuluş mücadelesini vermek için Samsun’a çıktı" diyerek, "Sizin niyetiniz başka. Çıkın açık açık millete söyleyin" dedi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP’ye katılanlara rozetlerini taktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Serdar Topraktepe: “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık” Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, MKE Ankaragücü karşısında iyi bir oyun oynadıklarını söyleyerek, “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz” dedi. Trednyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, geçtiğimiz hafta yolların ayrıldığı Teknik Direktör Fernando Santos ve ekibine teşekkür ederek sözlerine başladı. “Doğru geçiş oyunları oynadık” MKE Ankaragücü’nün iyi bir futbol oynadığını dile getiren Topraktepe, “Geri çekilmedi. O yüzden mücadele iyi geçti. Ankaragücü sahasında en çok pas yapan takımlarından biri. Biz de önde oynayıp, baskı yapıp, ön tarafta pas yapmalarına izin vermezsek daha iyi olacağını düşündük. Baskımız yer yer iyi oldu, yer yer olmadı. Neticesinde golü bulduk. Doğru geçiş oyunları oynadık. Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz. Kupa maçı da zor olacak. İyi bir şekilde hazırlanıp oraya gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar” Serdar Topraktepe, ligde 5 maç sonra galip gelmelerinin önemine değinerek, “Bütün futbolcu arkadaşlarımızla beraber bir karar aldık. En çok üzülen taraf onlar. 5 maç sonunda hem taraftarın hem camianın buna ihtiyacı vardı. Hepsi iyi mücadele etti. Ben onlara sadece Beşiktaş formasının çok büyük olduğunu söyledim. Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar. Onlar da bunun hakkını verdi. Birlik ve mücadele istedik” şeklinde konuştu. “Beşiktaş’a hizmet için buradayız” Uzun süre hangi mevkide olursa olsun Beşiktaş’a hizmet etmek istediğinden bahseden Topraktepe, “18-19 yaşında Beşiktaş formasını giydiğim ilk maçı unutmam. Tüylerim diken dikendi. Bugün de önceki 3 maçta da öyleydi. Görev nerede verilirse çalıştırırız. Beşiktaş’a hizmet için buradayız. İnşallah uzun süre Beşiktaş’a hizmet edeceğiz” cümlelerine yer verdi. Başarılı çalıştırıcı, MKE Ankaragücü ile 23 Nisan Salı günü Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk müsabakasıyla ilgili ise, “Kupa maçına camiamız odaklandı. O maçın buradan daha zor olacağını söyledim. Maçtan sonra analizlerimiz yapıp en iyi şekilde o maça çıkacağız” diyerek sözlerini noktaladı.