YEREL HABERLER - 06 Temmuz 2015 Pazartesi 12:38

Ayvalık Belediyesi Simit Arabalarına Standart Getirdi

A
A
A
Ayvalık Belediyesi Simit Arabalarına Standart Getirdi

Ayvalık Belediyesince yaptırılarak ilçedeki simitçilere dağıtımı yapılan kırmızı beyaz yeni nesil simit arabaları bir hayli beğenildi.
Türklerin vazgeçilmez lezzetlerinden simit, Ayvalıklılarla artık daha hijyenik ve şık bir şekilde buluşuyor.
Can Güvenir’in tasarladığı simit arabaları, Ayvalık Belediyesinin renklerine uygun olarak üretildi.
Yeni araçların teslimatının yapıldığı Cumhuriyet Meydanında tezgahlardan birinin başına geçen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, önlük takarak vatandaşlara ücretsiz simit dağıttı.
Simit almak için gelen vatandaşlar, karşılarında boynunda önlüğü, elinde eldiven ve maşa ile simit dağıtan belediye başkanı Gençer’i görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık’taki simit arabalarını, daha sonra da mısır arabalarını disiplin altına alıyoruz. Şehrin tümünde aynı olacak ve bu şekilde hizmet edecekler. Vatandaşımıza daha hijyenik bir ortamda kıyafetiyle, bakımıyla hizmet edecekler. Sokaklarımızdaki kayıtlı olan tüm seyyarlarımızı sırayla düzenleyeceğiz. Bundan sonra ayakkabı boyacılarımıza sıra geliyor, onlara da hediyelerimiz olacak. Bunları belediye olarak yaptırdık ve zimmetli olarak veriyoruz simitçi kardeşlerimize, arkadaşlarımıza. Bir bütünlük olsun diye bu uygulamayı yaptık. Bu tür çalışmalarımız devam edecek. Sarımsaklı’da, Cunda Adası’nda, Altınova’da, Küçükköy’de kısacası Ayvalık’ın her yerinde bu arabalarla simit satılacak. Mısır arabalarımız da ağustos ayı başında geliyor. Aynı zamanda hijyen yönünden de yakın takip edeceğiz” dedi.
Yeni ve modern arabalarına kavuşan simitçi esnafı da, “Bu uygulama bizim için çok iyi oldu. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Araçların estetik ve hijyenik olması bizi çok mutlu ediyor. Eskiden çirkin görüntüler nedeniyle sık sıkı şikayet sorunları yaşanıyordu. Şimdi halkımıza daha düzgün ve temiz bir ortamda hizmet edeceğiz” diyerek yeni arabaların simit satışlarını da artıracağını söylediler.
Kadıköy Belediyesi’nin ardından, Ayvalık Belediyesi de simit arabalarına, simitçilere ve simitlere "hijyen ve estetik" standardını getirdi.
Yeni nesil simit arabalarıyla, bundan sonra Ayvalık’taki tüm simitler kapalı camekanların içinden servis edilecek, Ayvalıklılar da gönül rahatlığıyla bu lezzetin tadına varacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir