YEREL HABERLER - 07 Şubat 2016 Pazar 16:47

Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engellileri Meslek Sahibi Yapıyor

A
A
A
Ayvalık Belediyesi Zihinsel Engellileri Meslek Sahibi Yapıyor

Ayvalık Belediye Başkanı hafta sonunu zihinsel engellilerle birlikte geçirdi, onlarla sohbet eden başkan Gençer, engellilerle pasta kesti, çeşitli hediyeler vererek Ayvalık Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında üzerine düşeni fazlasıyla yapacağını söyledi.
Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Ayvalık Zeytin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle zihinsel engellileri meslek sahibi yapacak Servis Elemanı Yetiştirme Kursu başladı.
Haftada sadece Cumartesi günleri iki saat olarak belirlenen Servis Elemanı Yetiştirme Kursları 48 haftada tamamlanacak. Kursu başarı ile tamamlayan zihinsel engellilere belge verilecek.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu gün Ayvalık Zeytin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde başlayan zihinsel engellilere yönelik Servis elemanı yetiştirme kurslarını ziyaret ederek ilk dersleri izledi.
Beraberinde eşi Yasemin Gençer ile Ayvalık Zeytin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, burada Servis elemanı yetiştirme kursun başlaması dolayısıyla engellilerle birlikte pasta kesti, engellilere çeşitli hediyeler verdi.
Ziyarette Ayvalık Zeytin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerinden Özgün Uygun’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Bu kurslarla Ayvalık’taki zihinsel engellilerin meslek sahibi olacağını belirterek, “Bugün başlayan Servis Elemanı Yetiştirme Kursları ilçemizdeki gençlerin sosyal yaşama dahil olmaları konusunda büyük köprü olacak” dedi. Kurs süresince Ayvalık Belediyesi aş evi tarafından yemek desteği sağlanacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir