EKONOMİ - 16 Kasım 2017 Perşembe 16:06

Ayvalık zeytinyağı AB yolunda

A
A
A
Ayvalık zeytinyağı AB yolunda

Türkiye’de zeytinyağına coğrafi işaretle hedef büyüten Ayvalık Ticaret Odası Aydın’ın inciri, Gaziantep’in baklavası, Malatya’nın kayısısından sonra Ayvalık’ın zeytinyağını da dördüncü ürün olarak Avrupa Birliği’ne tescil ettirmek için çalışma başlattı.

Türkiye’de zeytinyağına coğrafi işaretle hedef büyüten Ayvalık Ticaret Odası Aydın’ın inciri, Gaziantep’in baklavası, Malatya’nın kayısısından sonra Ayvalık’ın zeytinyağını da dördüncü ürün olarak Avrupa Birliği’ne tescil ettirmek için çalışma başlattı.


Bu yıl ‘Ulusal Değer Zeytinyağı, Hedef Bütün Dünya’ temasıyla 13.sü düzenlenen Ayvalık Zeytin Hasat Günleri ile ilgili değerlendirme toplantısı yapan ATO Yönetimi, Hasat Günlerinin Ayvalık’ın turizm ve ekonomisine can kattığını belirtti


ATO Başkanı İbrahim Kantarcı,yönetim kurulu üyeleri Halil Kantarcı ve İbrahim Sakallı ile Ayvalıklı gazetecilerin buluştuğu toplantıda konuşan İbrahim Kantarcı, “Ayvalık zeytinyağının coğrafi işaret tescilinde eski başkanımız Rahmi Gençer’in emeği ve katkısı çok büyük. Bunun ilerisi olan AB tescili ise bizim yönetimimize nasip olacak. Zeytin Hasat Günlerine de destek veren Kaymakamlık, belediye ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula ile tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Ayrıca TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu da, hasat günlerimizin son gününde aramızda bulunarak bizleri onurlandırdı. Kendisinden Ayvalık’ı bir lise sözü aldık”dedi.


Zeytin Hasat Günleri’nin Ayvalık’ın turizm ve ekonomisine önemli katkı sağladığını ifade eden Kantarcı, “Ayvalık zeytinyağını dünyaya tanıtmak için 10 ay önce başlattığımız AB tescili çalışmamızı kararlılıkla sürdürüyoruz. 2018 yılında Ayvalık için güzel işler olacak. Bununla ilgili bu hafta TOBB ve ODTÜ’lü akademisyenlerle yol haritası belirleyeceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.