SAĞLIK - 16 Kasım 2017 Perşembe 15:40

Ayvalık’a 3 yıl aradan sonra yeni üroloji uzmanı

A
A
A
Ayvalık’a 3 yıl aradan sonra yeni üroloji uzmanı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Evren Akgöl’ün girişimleri ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’nun destekleriyle 3 yıl aradan sonra yeni Üroloji Uzmanı atandı.


Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nden Ayvalık’a gelen Üroloji Uzmanı Operatör Dr. Abdullah Yıldırım görevine başladı. 1965 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Op. Dr. Abdullah Yıldırım’ın 29 seneden bu yana sağlık sektörünün içinde bulunduğu öğrenildi. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Yıldırım’ın, uzmanlık ihtisasını ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi Üroloji Bölümü olduğu belirtildi.


Denizli’de göreve başlayan evli ve 2 çocuk babası Op. Dr. Abdullah Yıldırım’ın, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Niğde, Elbistan ve Kahramanmaraş Merkez’de görev yaptığı bildirildi. Ayvalık’a daha önce ailecek tatil amaçlı geldiğini belirten Op. Dr. Abdullah Yıldırım, “Ayvalık çok güzel bir yer. İklimi güzel. Benim bildiğim tanıdığım bir ilçe. İnşallah Ayvalık’ta ürolojik rahatsızlıkları bulunan hastalarımızın sağlıklarına yeniden kavuşmaları için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim” dedi.


Daha önce Ayvalık’ta Üroloji alanında aktif bir çalışmanın olmadığını gözlemlediğini kaydeden Dr. Yıldırım, “Şu anda hastanemizde teknik olarak bazı eksik cihazlarımız var. Ama inşallah yakın zamanda bu eksikliklerimizi gidererek, çalışmalarımızı başarıyla gerçekleştireceğiz. Ayvalık’ta göreve başlar başlamaz oldukça yoğun bir talep gördük. İlçede gerçekten çok sayıda üroloji alanında rahatsızlıkları olan hastalarımız varmış” diye konuştu.


3 yıl sonra Ayvalık Devlet Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı’nın göreve başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başhekim Evren Akgöl ise; “Ayvalık Devlet Hastanesi’nde göreve geldiğimiz bazı branşlarda hekim sıkıntımız vardı. Ama süreç içerisinde Balıkesir Milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu’nun da destekleriyle en son yapılan kurum içi atamalarda eksikliklerimizin tamamlanmasına yönelik adımlar atıldı. 2 yılı aşkın bir zamandır da hastanemizde eksik olan Üroloji hekimimiz de göreve başlamıştır. Radyoloji, Üroloji, Çocuk servislerimizle, acil servisimizde çalışacak olan pratisyen hekimlerimizin göreve başlamasıyla, hastanemizde çok büyük bir oranda eksikliklerimiz tamamlanmış olacaktır” dedi.


Ayvalık Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimlerin daha sağlıklı ortamlarda çalışabilmeleri için hastane başhekimliği olarak gerekli malzemelerle teknik desteği vermeye çalıştıklarını ifade eden Evren Akgöl, “Halkımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Çöl tozu 30 Nisan’a kadar temizlenecek Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya, Burdur ve Isparta’da etkisini gösteren Çöl tozu taşınımı konusunda uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının bölgede olan yoğunluğuna dikkat çekilen açıklamada, “Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarımızda olumsuz etkiler gösterebilir. Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir” denildi. Bugün, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yoğun bir şekilde gözlenen çöl tozu taşınımı ile ilgili Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, yazılı bir açıklama yayınlayarak uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının çeşitli sağlık, çevre ve ekonomik etkilere neden olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, oda olarak kamuoyunu bilgilendirme ve önlemlerin alınması gerekliliği konusunda uyarı yaptıkları belirtildi. Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarda olumsuz etkiler gösterebileceği aktarılan açıklamanın devamında, “Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir. Genellikle çöl tozu geçtikten en geç 2 gün içerisinde yağış ile birlikte atmosferden temizlenirken, bu sefer 30 Nisan 2024’e kadar bölgemizde yağış beklenmemektedir” denildi. Bu süreçte çöl tozu taşınımının etkilerini en aza indirmek için vatandaşlara önlem olarak önerilerin de belirtildiği açıklamanın sonunda, şu ifadelere yer verildi: "Çocuklar ve kronik sağlık sorunları olan bireyler dış ortamda uzun süre vakit geçirmemelidir. Göz yanması gibi rahatsızlıkların yanı sıra mevcut hastalıkların tetiklenme riski bulunmaktadır. Görüş mesafesinin aniden azalabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Karayolunda seyahat ederken çöken toz sebebiyle takip mesafeleri uzatılmalıdır. Vatandaşlarımızın T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından işletilen hava kalitesi izleme istasyonları verilerini takip ederek gerekli önlemleri almalarını rica ederiz (https://sim.csb.gov.tr/Services/AirQuality). Çevre Mühendisleri Odası olarak, çöl tozu taşınımının etkilerini azaltmak ve halkın sağlığını korumak için tüm ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulamaktayız.”