GENEL - 21 Haziran 2018 Perşembe 15:35

Ayvalık’ta 58 bin 848 seçmen oy kullanacak

A
A
A
Ayvalık’ta 58 bin 848 seçmen oy kullanacak

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde 175 sandıkta 58 bin 848 seçmenin oy kullanacağı öğrenildi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde 175 sandıkta 58 bin 848 seçmenin oy kullanacağı öğrenildi.


Ayvalık merkez, Altınova ve Küçükköy mahallelerinin yanı sıra kırsal mahalleler ile cezaevinde kurulacak sandıklarda bir sandık başkanı, bir sandık başkan yardımcısı ile siyasi partilerin temsilcilerinin görev yapacağı bildirilirken, Pazar günü gerçekleşecek seçimlerde 17 seçmen de gezici sandıklar aracılığıyla evlerinde oy kullanacak.


Pazar günü gerçekleşecek seçimler öncesinde Ayvalık İlçe Seçim Müdürlüğü’nün vatandaşların oylarını rahat ve güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için her türlü tedbirlerin alındığı öğrenilirken, ilçedeki güvenlik güçlerinin de Ayvalık halkının olaysız bir seçim günü yaşamaları için güvenlik önlemlerini arttırdığı da gelen bilgiler arasında.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Nisan’da sıcaklık Adana’da rekor seviyeye ulaştı, termometreler 39 dereceyi gösterdi Adana’da termometreler 39 dereceyi gösterirken, sıcaktan bunalan vatandaşlar ağaçların gölgesinde serinledi. Şehirde devam eden Portakal Çiçeği Karnavalı nedeniyle ulusal ve uluslararası birçok misafiri de ağırlayan Adana’da, vatandaşlar aşırı sıcak nedeniyle parklarda ağaç gölgesinde serinledi. Araç termometrelerindeki sıcaklığın 39 dereceye ulaştığı kentte, meteoroloji ise gölgede sıcaklığın Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasıyla bugünden itibaren artacağını ve 42 dereceye kadar çıkacağını bildirdi. Sıcaktan bunalan bazı çocuklar parklarda bulunan havuzlarda serinlerken, yaşlı vatandaşlar da banklarda sohbet etti. "Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara" Hissedilen sıcaklığın termometrelerin gösterdiğinin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken vatandaşlardan Cengizhan Temuçin, ikliminden dolayı Adana’nın çok sıcak bir memleket olduğunu belirtti. Temuçin, "Adana ikliminden dolayı çok sıcak bir memlekettir. Yazın 50 dereceyi gördüğümüz olmuştur burada. Geçtiğimiz yıllarda nem ve rutubet ile birlikte 50 derecenin üstlerini de görmüş olduk. İnsanlar ağaçların altında gölgede çayını, kahvesini içer ve oturur. Güneşten kendisini korumaya çalışır. Şu an biz alışkın olduğumuz ve bu memlekette yaşadığımız için dışarıdan gelen yerli turistlerimize çok aşırı şekilde sıcak gelebilir burası. Biz Adana’da çok yüksek dereceleri gördük. Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara" dedi. "Adana’da gölge vermeyen ağaç sevilmez" Termometrelerin 31 dereceyi göstermesine rağmen yakın zamanda havaların çok daha sıcak olacağını belirten vatandaşlardan Eyüp Kırkıl da, "Bugün sıcaklık 31 derece gösteriyor ama 37’ye kadar yükselmesini bekliyoruz. Sıcak havalarda gölgede oturuyoruz, soğuk su içiyoruz. Gölgeler bizim için çok önemli. Gölge vermeyen ağaç sevilmez bizim Adana’da" şeklinde konuştu.
Ankara Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi için 10 ay sonra kredi onayı Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nin Kapasitesinin Artırılması ve Modernizasyonu Projesi için gerekli kredi alım onayı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönem toplantılarına Başkent ve Başkentliler için önemli kararlar alarak başladı. 10 aydır bekletilen ve 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nin Kapasitesinin Artırılması ve Modernizasyonu Projesi için gerekli kredi talebi; Başkan Vekili Ertan Işık yönetiminde gerçekleşen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında oy birliğiyle kabul edildi. Ankara, İstanbul ve çevre illerde yaşayan 30 milyon nüfusu ilgilendiren proje ile Tatlar Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi artırılacak. AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmişti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim sürecinde ilk icraatı olarak açıkladığı ve 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren proje için yurt dışından bulunan kredi, ABB Meclisi’nde AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla 2023 yılının temmuz ayında reddedilmişti. Mansur Yavaş tarafından veto edilen kararın tekrar görüşülmesi ise 10 aydır erteleniyordu. ASKİ’nin iyileştirme projesi için 360 milyon lira kredi kullanma talebi Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle yeni dönemde kabul edildi. Yavaş “Ankara halkının 15 gün bekleyecek durumu yok” demişti Başkan Yavaş, Tatlar Atıksu Arıtma Tesisinde hayata geçirilecek proje için geçtiğimiz dönem “Belediyenin kendi bütçesi ile burası yapılabilir miydi? Bütçemizden belli bir miktar ayırsak bile burası 15 yılda tamamlanacaktı. Ankara halkının 15 yıl değil 15 gün bekleyecek durumu yok. Halkın sağlığını ilgilendiren 25 yıl boyunca hiçbir şey yapılmamış. Elde edilen paralar ASKİ’den Ankara Büyükşehirin başka fantastik projelerine harcanmış ve buraların arıtma kapasitesinin artırılması, taşkın sahalarının yapılması, yağmur sularının atık sularının birbirinden ayrılması gibi hiçbir projeye para ayırmamışlar” açıklamasında bulunmuştu.
Adana Adana’da Nisan ayında sıcaklık rekor seviyeye ulaştı, termometreler 39 dereceyi gösterdi Adana’da termometreler 39 dereceyi gösterirken, sıcaktan bunalan vatandaşlar ağaçların gölgesinde serinledi. Şehirde devam eden Portakal Çiçeği Karnavalı nedeniyle ulusal ve uluslararası birçok misafiri de ağırlayan Adana’da, vatandaşlar aşırı sıcak nedeniyle parklarda ağaç gölgesinde serinledi. Araç termometrelerindeki sıcaklığın 39 dereceye ulaştığı kentte, meteoroloji ise gölgede sıcaklığın Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasıyla bugünden itibaren artacağını ve 32 dereceye kadar çıkacağını bildirdi. Sıcaktan bunalan bazı çocuklar parklarda bulunan havuzlarda serinlerken, yaşlı vatandaşlar da banklarda sohbet etti. "Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara" Hissedilen sıcaklığın termometrelerin gösterdiğinin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken vatandaşlardan Cengizhan Temuçin, ikliminden dolayı Adana’nın çok sıcak bir memleket olduğunu belirtti. Temuçin, "Adana ikliminden dolayı çok sıcak bir memlekettir. Yazın 50 dereceyi gördüğümüz olmuştur burada. Geçtiğimiz yıllarda nem ve rutubet ile birlikte 50 derecenin üstlerini de görmüş olduk. İnsanlar ağaçların altında gölgede çayını, kahvesini içer ve oturur. Güneşten kendisini korumaya çalışır. Şu an biz alışkın olduğumuz ve bu memlekette yaşadığımız için dışarıdan gelen yerli turistlerimize çok aşırı şekilde sıcak gelebilir burası. Biz Adana’da çok yüksek dereceleri gördük. Adana her zaman böyle, 45-50 dereceleri hissettiriyor insanlara" dedi. "Adana’da gölge vermeyen ağaç sevilmez" Termometrelerin 31 dereceyi göstermesine karşın yakın zamanda havaların çok daha sıcak olacağını belirten vatandaşlardan Eyüp Kırkıl da, "Bugün sıcaklık 31 derece gösteriyor ama 37’ye kadar yükselmesini bekliyoruz. Sıcak havalarda gölgede oturuyoruz, soğuk su içiyoruz. Gölgeler bizim için çok önemli. Gölge vermeyen ağaç sevilmez bizim Adana’da" şeklinde konuştu.